Opgepast voor herboren Spirou’s

Iets meer dan vijf maand geleden ging BC Telenet Oostende op de eerste speeldag van de Scooore!League met 75-69 de boot in bij Spirou Charleroi. Inmiddels staan de Zaikapitings wel met ruime voorsprong aan de leiding van de Scooore!League, wonnen ze de return in eigen zaal afgetekend met 91-72 en was het voor de Spirou’s harken om de Top 6 Final Round te halen. Toch wordt het vrijdagavond in de derde Clasico van het seizoen naar verwachting een bikkelharde strijd. 
 
Spirou Charleroi zet na zijn rechtstreekse uitschakeling in de eerste groepsfase EuroCup, waarna het ook nog door Liège Basket in de kwartfinales uit de Beker van België werd gewipt, nu alles op alles in de Scooore!League om hun lopende seizoen toch nog goed te maken.
Dit is helemaal niet zo onmogelijk als het op papier wel lijkt!
Spirou Charleroi mag dan wel reeds tien verliesmatchen tellen tegen drie voor BC Telenet Oostende, in de play-offs is alles nog mogelijk. Niet in het minst omdat de Carolingers beetje per beetje hun ziekenboeg zien leeglopen. Wat vorige week met het wederoptreden van Christophe Beghin en hun Deense reus Rasmus Larsen (2m12) bij Antwerp Giants in een klinkende 77-84 on the road zege in de verf werd gezet. 
Met mogelijks nu ook Belgian Lion Sasha Massot terug speelklaar, beschikt coach Jacques Stas tegen BC Telenet Oostende over een erg competitieve ploeg. Ook al blijven Justin Hamilton en Dylan Page nog in de lappenmand.
Het is duidelijk dat Spirou Charleroi alles op alles zal zetten om uitgerekend tegen BC Telenet Oostende hun zo lang verhoopte wederopstanding te bevestigen.
 
Aan BC Telenet Oostende, gereputeerd om zijn ijzersterke verdediging en de ‘over mijn lijk’ mentaliteit, om Spirou Charleroi te beletten hun hoop in werkelijkheid om te zetten.
 
Mateusz Ponitka heeft opnieuw zijn goeie vorm te pakken, J.P Prince is stilaan aan zijn wederopstanding bezig en Quentin Serron kan zaterdag opnieuw aansluiten bij Jean Salamu en Guy Muya met zijn onverbetelijke defensieve inzet.
 
Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top