« Opletten voor “run en gun” »

Na in de reguliere competitie met de hakken over de sloot te hebben gewonnen in Hasselt, om in de return tegen de Limburgers de enige thuisnederlaag van de reguliere competitie te hebben geleden, is BC Telenet Oostende vastbesloten zaterdagavond in hun derde match van de ‘Big Five’ de puntjes op de i te zetten en meteen een stap dichter bij de pole positie  play-offs te zetten alvorens volgende week zijn eerste thuismatch (tegen Aalst) in de ‘Big Five’ te mogen spelen.
« BC Telenet Oostende speelde tot nu toe veel sterker dan de concurrentie in de Scooore!league. Daar kan je niet omheen. BC Telenet Oostende is voor mij dan ook favoriet om zijn zijn landstitel verlengen », stelde « Mr. Basketbal » Lucien Van Kersschaever deze week rechtuit-rechtaan.
« Limburg United mag dan wel hebben gestunt in de Sleuyter Arena, ik zie het hen geen tweemaal nadoen. Bovendien blazen ze de voorbije weken soms koud en dan weer warm »
Wijze woorden van de nochtans steeds op zijn woorden lettende ex-coach van BCO die weinig wedstrijden van de Zaikapitings in de Sleuyter Arena mist.
Bij Limburg United hoopt men nochtans tijdens die derde confrontatie van het seizoen, onze Zaikapitings terug duchtig het vuur aan de schenen te kunnen leggen. Hetzelfde kan echter worden gezegd van BC Telenet Oostende bij wie coach Gjergja terug kan rekenen op een fitte sterkhouder Quentin Serron. Of Nedim Buzza (verzwikking rechter enkel) kan spelen, wordt slechts zaterdagmorgen beslist.
Voor Lucien Van Kers laat het geen twijfel dat Limburg United eens temeer alle heil zal proberen te zoeken in zijn ‘run and gun’ basketbal.
« Ze spelen reeds het ganse seizoen zo. Met wisselend succes, maar met spektakelwaarde verzekerd en moeilijk af te stoppen als er goed wordt afgewerkt. »
Dat BC Telenet Oostende er alles zal aan doen om de shotgrage Limburgers te muilbanden, staat buiten kijf. Ander cruciaal gegeven wordt wie in de paint regeert, de rebound beheerst  en welk team de meest efficiënte bommenwerpers in huis heeft.
Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top