Opnieuw een Clasico!

We krijgen een Clasico in de halve finales van de play-offs. In een derde en beslissende kwartfinale tegen Okapi Aalstar trok Spirou Charleroi aan het langste eind en verzekerde zich zo van een plaats bij de laatste vier. De ploeg in vorm van Oostendenaar Pascal Angillis kon in de slotfase van de reguliere competitie nog klimmen van een 8ste naar een 5de plaats en won twee keer vol overtuiging van Okapi in de kwartfinales.

Jean Salumu, reeds enkele jaren een vaste waarde bij de Zaikapitings, vertelt hoe hij de strijd om de landstitel ervaart. “We waren misschien wel de beste ploeg in de reguliere competitie, maar de play-offs zijn anders. Er is nog niks gewonnen. Voor mezelf probeer ik even te vergeten dat we reeds al die jaren op rij de titel gepakt hebben. Elke ploeg wil kampioen worden en zal hier ook voor vechten. We moeten ons blijven concentreren op weg naar die 6e opeenvolgende titel voor BCO.” aldus Salumu.

Twee jaar geleden stond met BCO– Spirou Charleroi dezelfde affiche op het programma in de halve finales. Toen kon de Kustploeg zich met een 3-1 resultaat plaatsen voor de finale.

BC Telenet Oostende – Proximus Spirou Charleroi, woensdag 24 mei om 20u30 in de Versluys|Dôme.

Back to top