Mons-Hainaut - BC Telenet Oostende: 60 - 70

Opnieuw op kop na winst tegen Mons-Hainaut

Oostende kwam in het eerste kwart reeds op voorsprong.  Elke poging van de thuisploeg om de kloof te dichten werd telkens weer afgeslagen door BCO. Met deze winst hijst Oostende zich opnieuw naar de leiding van het klassement.

Met een bedrijvige Katic onder doel en steun van Gillet ging de kustploeg er meteen vandoor (0-8). Mons bleef een dikke 5 minuten scoreloos en het was maar omdat de Oostendenaars enkele inleggers en 4 vijworpen misten, dat de kloof niet nog groter was. Mons zocht vooral de verre driepunters die niet echt binnenvielen. Oostende domineerde de rebound en kon zo zijn voorsprong handhaven (7-17). Een bevlieging van Demps (twee driepunters) en Lassisi zorgden even voor verkleining van de voorsprong (13-19) maar een attent ingekomen Newbill zorgde met een assist en een driepunter voor zuurstof. Ook Mwema mikte binnen van achter de boog en zorgde zo voor 18-31. Een bevlieging van Delas kon de Bergense achterstand als nog reduceren aan de rust.

Ruststand: 25-34

Na de pauze gingen Delas en Olah meteen op zoek naar aansluiting. Vooral Olah kwam via een “pick & roll” beweging meermaals vrij onder doel. Een driepunter van Salumu ketste deze poging meteen af (35-45). Ook Djordjevic kon met een rake driepunter de afstand bewaren. Pas na een discutabele onsportieve fout van Katic ging de concentratie wat verloren en kwam de thuisploeg vervaarlijk dicht opzetten (45-49)

Een time-out bracht rust en inspiratie want meteen werd de Henegouwse hoop de kop ingedrukt na driepunters van Kuridza en een fast break van  Salumu. Via Olah en Mann deed de thuisploeg een tweede poging om de achterstand te reduceren (51-57), maar driepunters van Salumu, Djordjevic en Walden deden voor de thuisploeg de spreekwoordelijke boeken toe.

Djordjevic had weer een hele grote hand in de eindfase van de partij waardoor de overwinning nooit meer in gevaar kwam.

Eindstand: 60-70

Statistieken>>

Back to top