«Oppassen voor ‘Belgisch’ Charleroi» (Vincent Kesteloot)

Tweede Clasico van het seizoen zaterdag in de VersluysIDôme. Ook al schittert Spirou Charleroi, pas 7de in EuroMillions League met 7 winst- en evenveel verliesmatchen , misschien niet zoals weleer toch blijven de Spirous volgens Zaikapiting Vincent Kesteloot een te duchten en gevaarlijke tegenstrever. «Wij zullen alles uit de kast halen om onze 74-69 nederlaag van de heenmatch naar de vergeethoek te spelen » luidt het strijdvaardig.
Na hun felbevochten zege tegen het Servische Mega Leks en zo nog steeds in de running voor een plaats in de play-offs Champions League, meteen de derde zege in vier  slopende en stressvolle dagen, kregen onze Zaikapitings eindelijk wat tijd om op adem te komen. « Deugddoend, » weet Vincent Kesteloot.
« Woensdag kregen we een heerlijke vrije dag en voor de rest van de week schakelde coach Gjergja de trainingsintensiteit terug van twee naar één – zij het wat langere – training per dag. Tijd genoeg om de wedstrijd tegen Spirou Charleroi tot in de puntjes voor te bereiden. »
In tegenstelling tot BC Telenet Oostende werd Spirou Charleroi ondanks een mooie in overtime bevochten zege bij het Poolse Zielona Gora reeds uit de Champions League gewipt en naar de Fiba Europe Cup verwezen. Meer dan reden genoeg voor de Carolo’s om te proberen nu nog het maximum uit de EuroMillions League te halen.
« Voor Spirou Charleroi is dit duidelijk een overgangsjaar. Zij steunen niet langer op louter buitenlands talent. In navolging van BC Telenet Oostende geeft men nu bij Spirou Charleroi een maximum aan kansen en speeltijd aan een resem Belgische spelers. Met Alex Libert, Niels Marnegrave, Ioann Iarochevitch, Kevin Tumba en andere Loïc Schwartz kan het gevaar vanuit iedere hoek komen, » waarschuwt Vincent Kesteloot die zich naar eigen zeggen als nieuweling bij de Zaikapitings prima in zijn vel voelt aan de kust.
« Ik ben hier een andere speler geworden. Dat ik van een meer aanvallende rol bij Aalst nu bij BC Telenet Oostende naar een verdedigende taak doorgroeide, ligt mij best. Zo haal ik enorm veel plezier uit het gegeven om van bij aanvang van de wedstrijd mijn rechtstreekse tegenstander uit zijn flow te houden. Kan ik nadien aanvallend ook mijn steentje bijdragen, dan is het natuurlijk leuk meegenomen al blijft ons ploegspel en het strikt naleven van de mij opgelegde taken primeren.  Dit BC Telenet Oostende is zowel verdedigend als aanvallend een hecht en getalenteerd team.»
Wie zijn te bewaken Spirou wordt, is voor Vincent Kesteloot van geen tel. « Het zijn allemaal goede spelers. Dat topschutter Brandon Bowman vorige week Spirou Charleroi verliet zal denkelijk anderen aanzetten een tandje bij te steken. Ik trek mij eraan op dat onze de voorbije maanden op toch top-Europees niveau opgedane ervaring dit iedere wedstrijd naar zijn betere vorm toegroeiende BC Telenet Oostende ook zaterdag ten goede zal komen. »
Refs die de Clasico in goede banen moeten leiden zijn de hh. Ronny Denis, Chess Vanlooy en Kurt Deblieck.
Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top