« Oppassen voor uitschuiver » (Freddy Eyland)

De tegen het erg sterk spelend Avellino (It) in Champions League geslikte pil liefst zo rap mogelijk doorspoelen was donderdag de boodschap voor alle Zaikapitings. Gelukkig volgen de wedstrijden zich tegen aan razend tempo op. Vrijdagavond reeds moet BC Telenet Oostende terug aan de bak tegen betFirst Liège Basket. Opgepast, Zaikapitings, niet alleen op de baan wordt erge gladheid voorspeld!

Team Manager Freddy Eyland van BC Telenet Oostende geeft onze landskampioenen alle kansen om in het bitterkoude Luik zijn elfde opeenvolgende overwinning in de EuroMillions League te behalen.
« Met alle respect voor betFirst Liège Basket, maar die jongens zijn van een ander niveau dan de ploegen in Champions League », weet Freddy Eyland. Niet zonder een waarschuwende vinger op te steken en zich te hoeden voor een uitschuiver.
« betFirst Liège Basket mag dan wel pas 8ste geklasseerd staan na 9 nederlagen en 4 zeges, het is een ploeg die je vooral in eigen huis niet mag onderschatten. Wat je met geen enkele ploeg mag doen trouwens. Ik heb er alle vertrouwen in dat gans ons team met die positieve ingesteldheid naar de Country Hall reist. Vertrouwen in eigen kunnen hebben wordt hier de hoofdzaak. Meteen door een zege op Liège de nodige positieve impulsen opdoen met het oog op de loodzware Europese verplaatsing van volgende week naar leider Tenerife in groep D Champions League. »
Werd betFirst Liège Basket in de heenmatch met zware 98-70 cijfers verslagen in de VersluysIDôme, dan is dat helemaal geen garantie dat het ook vrijdag voor BC Telenet Oostende een makkie wordt. Zeker omdat Liège Basket nu volop kan rekenen op het trio Sweetney, Simpson, Fields naast Marcus Colbert en andere Yoann Hertay.
Het volstaat eraan te herinneren dat de Luikenaren met 20 punten in de pan werden gehakt op Aalst, om midden december de Ajuinen met 81-71 naar huis te sturen.

Back to top