“Opperste concentratie geboden” (Philip Debaere)

Amper de tijd om te recupereren van de fysiek- en zenuwslopende, met 75-69 tegen Rytas Vilnius gewonnen Eurocup topper, wacht onze Zaikapitings zaterdag in de Sleuyter Arena de komst van Basic Fit Brussels voor de 15de speeldag Scooore!League.”Oppassen voor de hoofdstedelingen. Zij wonnen drie van hun laatste vier matchen, met als uitschieter vorige week 94-67 winst tegen Okapi Aalstar!” weet sportief manager Philip Debaere bij BC Telenet Oostende.

De wedstrijden volgen elkaar aan razend tempo op voor leider in de Scooore!League en tevens leider in Groep L tweede ronde Eurocup, BC Telenet Oostende. “Vooral de pas in de laatste minuten hard bevochten zege woensdag in de zinderende Sleuyter Arena, tegen tweevoudig Eurocup winnaar en ex-Euroleague-ploeg Rytas Vilnius, deed het vertrouwen van onze weer verbazende Zaikapitings enorm veel deugd”, genoot Philip Debaere ‘the day after’ zichtbaar nog na.

Jammer natuurlijk dat de voorbije weken op topvorm terende Pierre-Antoine Gillet in het derde quarter met een schouderblessure uitviel. “Volgens Pierre-Antoine kwam een Litouwer hard op zijn rechter schouder terecht bij het zetten van een screen. De pijn was dermate dat van verder spelen geen sprake meer kon zijn. Donderdag bevestigde een echografie in het ziekenhuis de eerdere diagnose van de clubdokter. Het schouderligament van Pierre-Antoine Gillet is niet gescheurd maar wel verrokken en gekneusd. Gelukkig minder erg dan eerst gevreesd en mits een tiental dagen intensieve behandeling, zou de blessure vrij snel verleden tijd moeten zijn.” bevestigde de medische staff van BC Telenet Oostende.

Beter nieuws komt dan weer van kapitein Dusan Djordjevic die hoopt zaterdag zijn wederoptreden te maken na enkele matchen te hebben gemist wegens een weerbarstige Achillespees. “Ik train pijnvrij en voel me goed. Of ik speel hangt natuurlijk af van coach Gjergja” wist de generaal gisteren te vertellen. Voor de zowel in Sevilla als tegen Rytas Vilnius tegen gereputeerde en internationaal zeer ervaren opponenten knap acterende Khalid Boukichou is het voor sportief manager Philip Debaere nu vooral kwestie van het kopje erbij te houden om dit niveau langere tijd te kunnen aanhouden.

Zoals door Philip Debaere reeds aangehaald is Basic Fit Brussels een ploeg in positieve flow waarvoor BC Telenet Oostende meer dan gewoon respect moet opbrengen. “Brussels versterkte zich eind december immers met swingman Rion Brown en kan rekenen op hun te duchten schutters Donald Sims en Domien Loubry . In de bucket spelen Aleksander Lichodzijewski en Julian Gamble tegenwoordig met heelwat vertrouwen. De ploeg boogt daarbij op een snelle transitie en komt naar Oostende zonder enige vorm van stress. Opperste concentratie dus vanuit onze verdediging en de juiste opties vinden in aanval zijn ook nu weer geboden.”

Go, Oostende, go! Defense!!!

Back to top