Basic Fit Brussels - BC Oostende: 52 - 78

Orde op zaken gesteld na de rust

Een wedstrijd met een lange studieronde, veel defensieve intensiteit maar met veel missers en balverliezen voor de rust…

De wedstrijd kwam vrij traag op gang. Beide ploegen speelden een behoorlijk strakke defense die weinig open shotkansen toeliet. Hoe dan ook toonde Oostende aanvallend een gebrek aan focus: passes kwamen niet aan en heelwat lay-ups werden gemist (12-11).  Myers en Fieler met zijn tweede driepunter probeerden dan toch wat het verschil te maken, maar Lichodzijewski en Harrel hielden gelijke tred (16-16). Oostende slaagde er  alsnog in om met een kleine voorsprong naar de kleedkamers te trekken.

Ruststand: 22-27

Na de pauze kwam BCO opnieuw met de juiste mindset  tussen de lijnen en dat rendeerde meteen. Defensief werd dezelfde intensiteit aan de dag gelegd maar aanvallend was Myers te sterk voor zijn tegenspeler en toonde Lasisi zijn veelzijdigheid door driepunters en drives naar doel af te wisselen. Beiden waren de bezielers van de 26-47 voorsprong.  Foerts en Depuydt waren zowat de enige die in het derde kwart nog tot scoren kwamen.

Salumu antwoordde met twee driepunters en Jekiri speelde nog een statistische double-double bij elkaar waarna Lambrecht bij 43-73 de dertiger verschil op het scorebord plaatste. Enkel een ondermaatse afwerking vanop de vrijworplijn verhinderde dat het verschil nog groter was.

Eindstand: 52-78

Statistieken>>

Back to top