BC Telenet Oostende - Kangoeroes Willebroek: 90-68

Orde op zaken gesteld na de pauze

In een weeral goed volgelopen Sleuyter Arena konden de bezoekers de ganse eerste helft gelijke tred houden met de thuisploeg die het zeer moeilijk had om zijn goeie ritme te vinden. Na de pauze lukte dit wel en in een verschroeiend derde kwart werd meteen orde op zaken gesteld.

Een enthousiast Willebroek kon via Eversley meteen uitlopen tot 0-7. Oostende kende eerder een aarzelende start en koos teveel de optie van de driepunters die bovendien met te weinig overtuiging werden afgevuurd.  Uiteindelijk konden Serron, Katic en Gillet met dan toch een rake driepunter de score in evenwicht brengen (8-8). Via fastbreaks van Boukichou en Salumu gevolgd door de tweede driepunter van Gillet, kon de thuisploeg doortrekken tot 22-16. Echter, de motor ging weer even aan het sputteren en via een uiterst trefzekere Taylor namen de bezoekers de wedstrijd weer over. Ook omwille van 8 aanvallende rebounds kon Willebroek uitlopen tot 35-40 en hield deze voorsprong vast tot aan de rust.

Ruststand: 40-44

Na de break kwam Oostende weer in zijn gebruikelijke gedaante op het parket. Met scherpte in verdedigingen en vlot samenspel in aanval (10 assists in het derde kwart) werd de achterstand in één ruk weggespeeld. Met trefzekerheid van Djordjevic, Gibson en Salumu ging de score over 49-44 naar 58-47 tot 67-49.  Bij Willebroek kwam het voornaamste weerwerk van de individueel sterke Taylor die samen met Deroover en profiterend van 3 oostendse balverliezen, de achterstand terugschroefde tot 67-58.

Maar Oostende viel terug op zijn goeie defense en kon aanvallend rekenen op Buza en Salumu die zowel vanop afstand als via fastbreak de voorsprong verder opbouwden tot 79-58. Ook Marelja en Lambrecht mochten mee de laatste minuten rondmaken en zorgden samen nog voor 8 punten waardoor de kloof intact bleef tot aan het eindsignaal.

Eindstand: 90 – 68

Lambrecht 0-2, Serron 3-4, Marelja 0-6, Buza 4-11, Marnegrave 0-0 (7 assists), Gillet 8-0, Salumu 2-9, Katic 2-1, Boukichou 6-4, Djordjevic 6-8, Archie 4-2, Gibson 5-3

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top