BC Telenet Oostende - Spirou Charleroi: 90-65

Overtuigende winst in 4e clasico.

Quentin Serron hield woord en toonde met een perfecte wedstrijd de weg naar de overwinning. Zijn energie werkte weer eens aanstekelijk op de rest van het team en met zijn 21 punten zonder misser, had hij tevens een grote bijdrage in de uitgebouwde voorsprong.

Oostende startte met focus en concentratie. Defensief kreeg Charleroi geen enkele open kans en aanvallend zorgden Djordjevic, Archie en Gibson voor de initiële 10-0. Schwartz, Baron en Beghin reageerden (17-11 & 23-18) maar Gibson zorgde met zijn tweede driepunter voor wat zuurstof.

Serron met een eerste bevlieging van 9 punten, gaf de aanzet tot een grotere voorsprong (38-30) maar de talrijke Oostendse balverliezen voedden enkele fastbreaks voor de Carolo’s. Boukichou viel eveneens goed in en woog op de bezoekende verdediging. Baron trof nog tweemaal raak van een stuk achter de driepuntlijn maar het was een driepunter van Gibson die de score aan de rust vastlegde.

Ruststand : 52-45

Djordjevic startte de tweede helft zoals hij de wedstrijd gestart was: met een driepunter.  Ook Katic en Gibson waren weer zeer alert en alles samen met een wurgende verdediging waarbij Serron Billy Baron totaal onschadelijk maakte, nam Oostende rustig maar zeker steeds meer afstand van Charleroi. De Spirous scoorden zowaar slechts 3 vrijworpen in de eerste 9 minuten van het derde kwart en het zou tot diep in het vierde kwart duren vooraleer ze hun eerste fieldgoal konden netten. Serron en Boukichou bleven ondertussen de voorsprong verder uitdiepen tot twintig (69-48) en dertig (83-52) punten.

Op het einde van het derde kwart gooide Charleroi definitief de handdoek waarbij coach Angillis zijn sterkhouders definitief naar de kant haalde. Ook Oostende gaf minuten aan iedereen waardoor de wedstrijd verder rustig naar zijn eind kabbelde.

Eindstand: 90-65

Lambrecht 0-0, Serron 9-12, Hemeleers 0-1, Beal 2-2, Buza 1-3, Gillet 5-0, Salumu 0-5, Katic 8-2, Boukichou 5-4, Archie 4-0, Gibson 13-16

voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top