Kangoeroes Willebroek - BC Telenet Oostende: 70 - 100

Overtuigende zege in Willebroek

Na de mentale opdoffer afgelopen woensdag in Eurocup, heeft het team van coach Gjergja zijn weerbaarheid getoond. Vooral in de tweede wedstrijdhelft sloten de verdedigende rangen meer dan behoorlijk en kon Oostende vlot weglopen van de thuisploeg.

De Kangoeroes startten nochtans met veel vertrouwen en mikten hun shots aan hoog percentage binnen. 2 driepunters van Heath zorgden voor 13-8. De energieke Serron, een goed aangespeelde Wilkinson en driepunters van Djordjevic en Gillet, zorgden wel vrij snel voor een omgekeerd beeld op het scorebord (15-20).

Echter, enkele Oostendse spelers lieten zich betrappen op een gebrek aan concentratie waar onder andere Heath, Oveneke en Shelton van profiteerden (25-26). Salumu, Marnegrave en Berggren kwamen sterk in en konden al vrij snel het goeie ritme terug oppakken. In geen tijd stond de tienpuntenkloof op het scorebord (26-36). Enkel de individuele acties van Gibson (driepunters en penetraties) weerhielden de bezoekers ervan om die voorsprong te behouden tot aan de rust.

Ruststand: 37-44

Na de pauze liet Oostende meteen zijn defensieve fouten achterwege waardoor de thuisploeg geen open kansen meer bij elkaar gespeeld kreeg. Aanvallend waren het vooral Ponitka en nieuwkomer Marelja die het mooie weer maakten al was ook Wilkinson nog even bij de pinken (43-60). Djordjevic zette bij 45-65 voor het eerst een twintiger op het scorebord maar het was opnieuw het duo Ponitka / Marelja dat verder het verschil maakte (55-71).

Willebroek was alleen op individuele acties aangewezen waarbij opnieuw Heath het meest succesvol was (59-80), maar in het laatse kwart was het dan opnieuw de beurt aan het trio Salumu, Marnegrave en Berggren om de voorsprong verder uit te diepen tot meer dan 30 punten.

Eindstand: 70-100

Berggren 5-5, Serron 4-2, Marelja 2-11, Muya 0-4, Marnegrave 2-0, Wilkinson 9-5, Gillet 3-5, Salumu 6-6,Ponitka 1-14, Boukichou 0-2, Djordjevic 7-2, Prince 5-0

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top