BC Telenet Oostende - KK Mornar: 80-60

Partij goed gecontroleerd

Vlotte winst voor de thuisploeg maar niet zo eenvoudig als de eindscore zou durven laten vermoeden. De bezoekers kozen ervoor om zich quasi een ganse wedstrijd in een zone-verdediging te parkeren wat enerzijds het tempo drukte maar anderzijds ook het nodige geduld en voortdurende concentratie vereiste van onze spelers.

Djordjevic bepaalde bij aanvang het tempo en vond hierbij Gillet als precieze afwerker (12-5). Gemiste vrijworpen en enkele balverliezen verhinderden enerzijds dat de voorsprong nog groter werd maar liet tevens toe aan Mornar om de kloof te dichten (17-16).  Defensief speelde Oostende een puike partij en controleerde bovendien de rebound. Marco Keselj mikte een driepunter binnen maar creëerde eveneens openingen voor zijn teamgenoten in de zoneverdediging (33-20).  Lamont Jones probeerde zijn team te laten aanklampen maar de voorsprong bleef intact aan de rust.

Ruststand: 39-26

Mornar volharde in zijn zone-verdediging maar de open shotkansen vielen aanvankelijk niet binnen voor de kustploeg. Salumu maar vooral Gillet vonden uiteindelijk wel de juiste afstand en duwden zodoende door naar 58-40. De definitieve kloof leek een feit, al was dat buiten Waller gerekend die 3 opeenvolgende driepunters binnenmikte.  Mede door twee Oostendse balverliezen kwam Mornar nog terug tot 68-56.

Maar toen zag Correy Walden zijn moment gekomen. Hij ontfutselde Jones een paar keer de bal, gooide een driepunter binnen, lukte zijn vrijworpen en werkte ook een fast break af. Even later zette Kuridza de 76-56 op het bord en de onoverbrugbare voorsprong was een feit.

Eindstand: 80-60

Statistieken >>

Back to top