Varese - BC Telenet Oostende: 79-83

Perfecte start van de Europese campagne

Oostende moest voor de opener van de Fiba Europe Cup meteen naar de op papier sterkste tegenstander in de poule. Na een wisselvallige eerste helft trok Oostende dankzij een volledig Belgische line-up het laken helemaal naar zich toe en hield stand tot aan het eindsignaal.

Oostende startte eerder aarzelend met heelwat open missers. Gibson hield zijn team aanvankelijk in de race (9-6) maar Ukic hield de thuisploeg aan de leiding. Katic verdween heel snel terug naar de bank met foutenlast, maar Boukichou nam goed over (24-19). In het tweede kwart leek Gillet met  zijn tweede driepunter en steun van Salumu de forcing te voeren. Oostende kwam voor het eerst op voorsprong (26-31) maar de thuisploeg liet echter niet begaan. Drie driepunters van Davies, twee stuks van Cavaliero en nog eentje van Ukic zetten Oostende weer op achtervolgen aan de rust.

Ruststand: 43-41

Na de rust leek Ukic de wedstrijd in zijn eentje te willen beslechten. De Kroatische international stuwde met 10 punten op rij zijn team ook naar een eerste (en enige) tienpuntenkloof in de wedstrijd (54-44). Een time-out van coach Gjergja verbrak het momentum van de thuisploeg en lanceerde meteen de Oostendse remonte. Defensief ging de intensiteit de hoogte in en ondanks een driepunter van Thompson, vond Oostende in Jean Salumu eveneens zijn aanvallende speerpunt om zijn achterstand te halveren (61-56).

Met een volledig Belgisch vijftal kon BCO dan toch het tij keren en de leiding weer overnemen.  Twee nieuwe driepunters van Gillet en eentje van Serron gaven de voornaamste boost aan de Oostendse jump naar een 71-76 voorsprong. Oostende kreunde echter onder de foutenlast (2-7)  waardoor elke fout met vrijworpen werd bestarft. Davies met zijn vierde driepunter en Ukic probeerden de bakens nog te verzetten, maar dat was buiten Salumu gerekend die nog een laatste driepunter afwerkte. Djordjevic was ondertussen opnieuw tussen de lijnen gekomen en kon finaal de wedstrijd met twee rake vrijworpen beslechten.

Eindstand: 79-83

Serron 9, Buza 0, Marnegrave 6, Gillet 15, Salumu 21, Katic 8, Boukichou 12, Djordjevic 4, Archie 2, Gibson 6

Achter deze link vindt u het wedstrijdblad.

Back to top