Phoenix Hagen – BC Telenet Oostende: 99-105

BC Telenet Oostende ronde vanavond zijn voorbereidingscampagne af in het Duitse Hagen.

Wellicht zat het tornooi van afgelopen weekend en twee dagen stage behoorlijk in de benen want BCO was vanaf het begin op achtervolgen aangewezen. De Oostendenaars verdedigden wat op flanellen benen en dat werd tegen de vinnige Duitsers, die trouwens met heelwat driepunters uitpakten, cash betaald (27-19). Een voorsprong die de thuisploeg kon aanhouden tot aan de rust.

Ruststand: 55-45

In het derde kwart ging het niet meteen beter. De feniksen bleven zeer efficiënt afwerken en de kloof werd zelfs nog verder uitgediept tot 82-64. Maar in het laatste kwart vonden de Oostendenaars het dan toch wel welletjes en slaagden er eindelijk in om de defensieve duimschroeven maximaal aan te draaien. Ook aanvallend was er nog meer dan voldoende scherpte want met een 17-41 score in dat laatste kwart, kon de thuisploeg de overwinning alsnog naar zich toe trekken.

Nedim Buza die zijn eerste  wedstrijd speelde liet zich meteen opmerken met 4/4 driepunters, al deed Jean Salumu met een 5/5 nog net ietsje beter.

Eindstand: 99-105

Serron 0, Lambrecht 2, Marnegrave 0 (8 assists), Archie 11, Marelja 8, Salumu 17, Boukichou 15, Djordjevic 14, Gillet 12, Gibson 14

Back to top