Pittige duels te verwachten

Willen de Renards hun kansen op de tweede plek voor de play-offs veilig stellen, dan moet Belfius Mons-Hainaut woensdag in de Mons.Arena op de voorlaatste speeldag van de Final Round Scooore!League, winnen van BC Telenet Oostende. Geen gemakkelijke opdracht voor de blauw-witten van Yves Defraigne tegen onze met volle wind in de zeilen naar de play-offs toelevende Zaikapitings.

Moeilijk te voorspellen in welke gedaante Belfius Mons-Hainaut in deze voor hen cruciale laatste thuismatch Final Round tegen BC Telenet Oostende op het parket zal verschijnen. Daarvoor blazen de Henegouwers de voorbije weken teveel koud en warm. Autoritair winnaar in de topper tegen Limburg United (84-71) verloren ze de week erop immers in eigen zaal met 59-64 van Spirou Charleroi. Om zaterdag in de Lotto Arena voor de verrassing te zorgen en Antwerp Giants met 84-92 te kloppen…

De laatste confrontatie van precies één maand geleden tussen BC Telenet Oostende en Belfius Mons-Hainaut eindigde met een klinkende 83-56 zege van de Zaikapitings die de Henegouwers in alle domeinen overklasten: 36 tegen 22 rebounds, 9/17 balverliezen, 19/13 assists.

Verdedigend slikte Belfius Mons-Hainaut gemiddeld slechts één puntje per match meer dan BC Telenet Oostende dat dan weer aanvallend zoveel sterker naar voor komt (84,1 tegen 76,6). Allemaal cijfertjes die weliswaar mooi ogen, maar de realiteit van een vooral verdedigend bikkelhard te verwachten topper tussen de nummers één en twee van de Scooore!League in het niet doen verdwijnen.

Bij de Zaikapitings weet men intussen wel hoe de Renards aan te pakken. Met pittige duels in de paint te verwachten tussen de torens Love-Skeen en Berggren-Boukichou. Uitkijken ook wie van de duo’s Battle-Bosco of Djordjevic/Marnegrave hun team het best dirigeert. Voor Dominique Archie wordt het de ideale wedstrijd om zich nog verder bij BC Telenet Oostende te integreren.

Nog meegeven dat het tijdens het vierde quarter van de Clasico BC Telenet Oostende-Spirou Charleroi plots naar de kleedkamers verdwijnen van Mateusz Ponitka niets te maken had met enige kwetsuur, maar het gevolg van een acute aanval van buikgriep. Maandag trainde Mateusz terug fit en gezond op volle kracht!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top