„Voetjes op de grond houden”

Play-offs halve finale // take 2 // BC Telenet Oostende-Antwerp Giants 1-0

Onze analist Lucien Van Kersschaever zag het juist in zijn voorbeschouwing naar de eerste manche halve finale play-offs tussen BC Telenet Oostende en Port of Antwerp Giants: de Zaikapitings toonden zich in eigen huis zoveel sterker dan de Sinjoren. Donderdag in de Lotto Arena volgt reeds de tweede confrontatie. Voor Moors & C° is winnen een absolute must willen zij hun kansen op een finaleplaats gaaf houden.

De commentaren in de kranten van woensdag liegen er niet om. „Oostende verpulvert Giants” en „Champagnebasket” titelde Het Laatste Nieuws. „Oostende met vingers in de neus” wist Het Nieuwsblad dat voor de opworp onze P.A. Gillet had gelauwerd als rookie van het jaar, terwijl in de Franstalige pers Le Soir na het uitreiken van de trofee MVP van het Jaar aan Dusan Djordjevic geen superlatieven genoeg vond om de rol van onze ‚generaal’ te bewieroken.

Ook de statistieken spreken boekdelen: 117 totaal index voor BC Telenet Oostende tegenover 61 voor Antwerp Giants.

Leuk natuurlijk, maar één gewonnen veldslag betekent geenszins het winnen van de oorlog. Voor wie een korter geheugen mocht hebben, vorig seizoen klopte Okapi Aalstar onze Zaikapitings in het eerste treffen halve finale play-offs in de Sleuyter Arena met 84-95 om nadien driemaal op rij afgetekend te verliezen…

Bij BC Telenet Oostende wordt het donderdagavond bij het zwaar in hun eer gekrenkte Port of Antwerp Giants kwestie van met beide voetjes op de grond het hoofd bij de zaak te houden.

Toen BC Telenet Oostende dinsdag nog voor aanvang van het vierde kwart een dertiger verschil binnen mikte, haalde coach Vervaeck van de Antwerp Giants zijn voltallige basiskern naar de bank. Met de duidelijke bedoeling zijn sterspelers niet al te vermoeid aan de opworp te krijgen in de voor hen cruciale 2de match in de best of five halve finale play-offs.

Maar ook coach Dario Gjergja spaarde zijn sterkhouders maximaal, en benutte al langer gans het Oostendse effectief. Dit zonder aan trefkracht noch verdedigende doeltreffendheid in te boeten.

Dat Port of Antwerp Giants in eigen zaal hun vel (zeer) duur zal verkopen, is een feit. Alleen, zo denken er ook onze Zaikapitings over. Wat eens temeer een spannend basketavondje voorspelt.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top