PGE Turow Zgorzelec - BC Telenet oostende: 99 - 71

Poolse kampioen te sterk voor Telenet Oostende

Er is vandaag een einde gekomen aan de onwaarschijnlijke reeks van 6 opeenvolgende Eurocup-overwinningen. Oostende, dat momenteel niet op volle kracht speelt met een afwezige Gillet en de uit blessure terugkerende Djordjevic, was vandaag geen partij voor een uitmuntende Poolse kampioen die zich op quasi alle vlakken, maar vooral van achter de driepuntlijn (15 stuks), de meerdere toonde van Oostende.

Een hoopvolle start na de openingsdriepunter van Serron, enkele doorbraken van Pontika en ook Boukichou die onder doel zijn mannetjes stond (6-14). Maar toen kwam de Poolse machine echt helemaal op gang via de verwachte sterkhouder Chylinski waardoor de score van 12-14 in één ruk omsloeg naar 28-20, getekend Chylinski met zijn derde driepunter.

Djordjevic en Prince probeerden al het mogelijke om de schade te beperken wat aanvankelijk leek te lukken (40-35). Maar de twee driepunters van de schottende center Moldoveanu, meteen gevolgd door nog eens twee stuks van de opnieuw ingekomen Chylinski zorgde alsnog voor een verschil van 14 punten aan de rust.

Ruststand: 50-36

Na de pauze, niet meteen een ander beeld. Berggren vocht voor wat hij waard was onder de borden en Serron probeerde Chylinsky af te stoppen. Maar de aalgladde Poolse shooting guard profiteerde van elke centimer ruimte die hij kreeg om toch opnieuw af te werken (62-44). Prince kon één en ander forceren voor Oostende maar het was vechten tegen de bierkaai. De thuisploeg speelde immers met zoveel vertrouwen en overklaste ook statistisch hun tegenstander in elk aspect van het spel (73-54).
Naast Prince zorgde Marelja in het laatste kwart nog even voor een lichtpuntje bij de Oostendenaars, maar dit was niet opgewassen tegen de finale tegenstoot van Turow via Taylor en een ontketende Kulig. Deze laatste liet voor het eerst een verschil van 30 punten optekenen (99-68) maar de tweede driepunter van Serron bepaalde uiteindelijk de eindcijfers.

Eindstand: 99-71

Berggren 2-8, Serron 3-3, Marelja 0-6, Muya 2-0, Marnegrave 2-0, Wilkinson 0-2, Salumu 0-0, Ponitka 4-2, Boukichou 9-0, Djordjevic 4-0, Prince 10-12 (5 assists)

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top