“Positieve flow bevestigen” (Johnny Deschacht)

“Stella Artois Leuven Bears zou geen probleem mogen vormen voor dit BC Telenet Oostende” denkt Johnny Deschacht, begin van de 21ste eeuw assistent-coach onder het duo Van Kers-De Boeck van het toenmalige BC Sunair Oostende dat met JR Holden, Bigs, Tomas Van den Spiegel en andere Praskevicius furore maakte in de Suproleague, later tot Euroleague omgedoopt.

Iedere thuismatch van BC Telenet Oostende hoog in de tribunes van de Sleuyter Arena gezeten naast de legendarische Freddy ‘muis’ Deckmyn, assistent-coach bij het behalen van de allereerste landstitel van BCO, blijft Johnny Deschacht gebeten van het spelletje. Dat Jason Westrol (buikspierletsel) er zaterdag in de Leuvense Sportoase wellicht niet bijloopt komt Stella Artois Leuven Bears volgens onze analyst helemaal niet goed uit..

“Ik zag Leuven Bears al diverse keren aan het werk bij live uitgezonden matchen op televisie. Telkens was ik erg onder de indruk van wat Jason Westrol presteerde. De afwezigheid van die klassespeler is voor Stella Artois Leuven Bears vanzelfsprekend een aderlating. Ook Belgian Lion en Luiks jeugdproduct Olivier Troisfontaines zou onbeschikbaar zijn wegens enkelblessure maar dat moet natuurlijk aan de opworp effectief bevestigd worden. Toch mag BC Telenet Oostende zich door die situatie niet in slaap laten wiegen en zeker niet denken dat ze de punten als Sinterklaascadeau aangereikt zullen krijgen. Ook al spelen ze op 6 december…”

Technisch Directeur Tony Vandenbosch was immers aanwezig op de wedstrijd tegen Artland Dragons afgelopen woensdag, wat toch aangeeft dat ze toch min of meer op een plannetje broeden om de Oostendenaars alsnog te verrassen.
“Het team van coach Dario Gjergja zit momenteel toch wel in een positieve flow. Iedere wedstrijd weer ben ik onder de indruk van het potentieel aan spelers bij dit BC Telenet Oostende. Hun Europese campagne, met telkens topmatchen tegen ploegen van een hoog niveau, maakt BC Telenet Oostende alleen beter. Het mooiste bij dit alles is dat iedere match weer een andere Zaikapiting vuur spuwt. Tegen Dijon Pierre-Antoine Gillet, op Pepinster Mateusz Ponitka en tegen Artland Dragons Quentin Serron. Wie het wordt tegen Leuven Bears is van geen belang. Als er maar geconcentreerd als hechte ploeg wordt verdedigd, de juiste shotkeuzes worden gemaakt en…geen vrijworpen te grabbel worden gegooid.” aldus Johnny.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top