Plaats in de finale Beker van België als inzet

Reeds zeker van een plaats in de achtste finale FIBA Europe Cup probeert BC Telenet Oostende dit week-end in een back-to-back strijd Belfius Mons-Hainaut uit de finale Beker van België te houden. Geen gemakkelijke klus voor onze Zaikapitings! Belfius Mons-Hainaut zette deze week immers in de FIBA Europe Cup een super prestatie neer tegen Khimik Yuzhno  (Ukr). Spanning en topbasket verzekerd  vrijdag om 20 uur (Mons.Arena) en zondag (19 uur (Sleuyter Arena).

In de Scooore!League won BC Telenet Oostende dit seizoen zijn twee matchen in de reguliere competitie vrij vlot van Belfius Mons-Hainaut (95-54 en 70-87). Dit betekent allesbehalve dat de Zaikapitings de dubbele confrontatie voor de halve finale Beker van België tegen de Renards als een verplicht nummertje mogen aanzien. Van Bosco & C° is immers geweten dat zij vooral in eigen zaal steeds tot het uiterste gaan, wat het Oekraïnische Khimk dinsdag in de FIBA Europe Cup mocht ondervinden toen het op tien seconden voor affluiten met 76-79 leidde. Een bom van Bosco zorgde luttele seconden later voor overtime. Waarna de Mons-Arena ontplofte bij drie opeenvolgende bommen van de Renards in de verlenging!
Zelf verdedigend niet in hun beste dag tegen het Poolse Wroclaw, maar toch voor de vijfde opeenvolgende match winnaar in de FIBA Europe Cup, kan het als verwittiging wel tellen voor bekerhouder BC Telenet Oostende.
“Vooral onze 17 balverliezen tegen Wroclaw zitten mij hoog. Door bijwijlen te slap te verdedigen kon ik niet alle basisspelers de nodige minuten rust gunnen in het vooruitzicht van die back-to-back tegen Mons-Hainaut ” stelde head-coach Dario Gjergja van de Zaikapitings achteraf. Quentin Serron (28 minuten op het veld) was de uitschieter terwijl Gibson, Archie  en C° hun speelminuten toch tot 20 minuten beperkt zagen wat ze toch wel relatief fris aan de opworp moet brengen tegen Mons-Hainaut.
Afwachten dus wie van beide ploegen de meeste reserves in huis heeft om de twee kort op elkaar volgende topmatchen winnend af te sluiten. Want ook Belfius Mons-Hainaut diende heel diep in zijn krachtreserves te putten om de Europese zege thuis te houden. Met Justin Cage de volle 43 minuten op het parket, gevolgd door Bosco, Nichols en Collins met ieder 40 minuten basket aan een hels tempo, al speelde Mons-Hainaut dinsdag reeds en hebben de spelers wel 1 dag extra gehad om te recupereren en verse krachten op te doen.
Beide teams en hun coaches Dario Gjergja en Yves Defraigne kennen elkaar door en door. Veel tactische spelletjes moeten dus niet worden verwacht. Wèl gedreven basket van hoog niveau met een plaats in de finale Beker van België als inzet.
Misschien nog meer dan anders kan de supporterssteun de doorslag geven. Van de blauw-witte Renards is geweten dat zij vrijdag op een volle zaal supporters mogen rekenen. En wat bij BC Telenet Oostende? Onze Zaikapitings rekenen eveneens op hun zo befaamde Yellow Army om ze naar die zo begeerde finale Beker van België te stuwen. De Sleuyter Arena moet zondag in de late namiddag zinderen als nooit tevoren!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top