Limburg United - BC Telenet Oostende: 82 - 91

Prince beslist topper tegen sterk Limburg United

In een overvolle en uitverkochte Alverberg sporthall in Hasselt, werd een hoogstand duel tussen de nummers 1 en 2 van de reguliere competitie uitgevochten. Zoals door Rik Samaey in zijn voorbeschouwing voor het Belang van Limburg reeds voorspeld, konden de Limburgers stevig uit de hoek komen op voorwaarde dat hun shots zouden binnenvallen… en zo gebeurde het ook!

De wedstrijd startte zeer gelijkopgaand via Wilkinson en Echenique die vlot scoorden (8-11). Maar de thuisploeg liet niet begaan want via een sterke Sanders en een niet missende Boxley, werd bij 18-16 de leiding overgenomen. De Oostendse verdediging liet zich al te dikwijls vangen aan snelle snijbewegingen naar de korf, die Limburg United maar liefst 5 open inleggers opleverde en zo voor een 39-29 voorsprong zorgde. De driepunters van Gillet en Muya werden door Sanders en Stewart meteen geneutraliseerd wat de kloof toch een tijdje intact hield (36-28).

Coach Gjergja bracht Djordjevic, Ponitka en Echenique opnieuw tussen de lijnen wat enerzijds de defensieve intensiteit de hoogte injoeg maar tegelijk ook fast breaks opleverde die door Ponitka keurig werden afgewerkt en waardoor de kustploeg weer langszij kwam (38-38). Thomas mikte meteen 5 punten na elkaar binnen maar Djordjevic deed aan de overkant net hetzelfde waarna de driepunter van Ponitka de ruststand vastlegde.

Rust: 48-50

Na de rust zorgden Gillet, Echenique en Ponitka voor een eerste Oostendse voorsprong, maar de thuisploeg liet niet los. Niettegenstaande de Oostendse verdediging een tandje hoger schakelde bleven de Limburgers het minste foutje meteen afstraffen. Vooral Thomas was met twee nieuwe driepunters de grootste bezieler van de remonte (72-73).

Via een driepunter van Prince kwam Oostende meteen weer aan de leiding (75-78) maar de Limburgers mochten via de vrijworplijn blijven aanklampen, wat ze ook gretig deden. Djordjevic en vooral Prince gaven hun team de nodige determinatie in aanval waardoor de kleine voorsprong behouden bleef tot op minder dan een minuut voor het einde (82-86).

Limburg Guard Sanders koos echter de verkeerde optie en verloor de bal waarna Prince aan de overkant een driepunter “under pressure” binnenknalde en hiermee de wedstrijd beslechtte (82 – 91). Na het eindsignaal mocht Serron nog twee vrijworpen omzetten.

Eindstand: 82 – 91

Berggren 2-0,  Serron 0-6, Echenique 7-6, Muya 3-1, Marnegrave 4-0, Wilkinson 5-0, Gillet 7-5, Ponitka 11-3, Boukichou 0-0,  Djordjevic 11-1 (8 assists), Prince 0-18

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top