BC Telenet Oostende - Belfius Mons-Hainaut: 90-50

Probleemloos naar 1/2 finale Beker van België

Telenet Oostende heeft zijn 10-puntenbuffer uit de heenmatch nooit nodig gehad. Het leek er duidelijk op dat de Oostendse spelers iets wilden rechtszetten na de 86-91 competitienederlaag tegen ditzelfde Mons, een aantal weken terug.

De kustploeg nam een goeie start (7-2) via Wilkinson en Djordjevic en ondanks wat weerwerk van Batlle  en Love (13-12) gleden de Henegouwers steeds verder uit de wedstrijd. Natuurlijk mede door de vrij strakke Oostendse verdediging die weinig weggaf maar tegelijk ook voor enkel snelle uitbraken zorgde die door Ponitka graag werden afgewerkt (20-12). Met een driepunter zorgde Gillet meteen al voor een voorsprong van 10 punten bij 23-13.

De ingekomen Serron nam gretig over en samen met een goed aangespeelde Boukichou en een tweede driepunter van Gillet, hielden zij een voorsprong van 15 punten zo goed als in stand tot aan de rust. Enkel Love onder doel en een driepunter van Cage beperkten de schade voor Mons.

Ruststand: 43-29

Ook na de pauze liet Oostende de bezoekers niet toe om zich te herpakken. Aanvallend bracht Djordjevic de Oostendse motor al heel snel op toerental en ook Boukichou was weer heel aanspeelbaar. Het was wachten op 2 vrijworpen van Berggren vooraleer de twintiger verschil werd opgetekend (58-38).

Maar ook in het laatste kwart bleef de defensieve aandacht van de kustploeg op scherp want zonder de late driepunter van Billie, kwam Mons niet verder dan 6 punten in dat laatste kwart. Bij de Oostendenaars bleef het vertrouwen heel groot want door toedoen van Ponitka, Serron en Salumu dikte de voorsrong  nog verder aan tot zowaar 40 punten aan het eind van de wedstrijd.

Eindstand: 90-50

Berggren 2-2, Serron 7-6, Marelja 0-4, Marnegrave 0- 6, Wilkinson 5-0, Gillet 6-0, Salumu 0-7, Ponitka 7-7, Boukichou 4-5, Djordjevic 6-8,Prince 4-4

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top