BC Telenet Oostende - Leuven Bears: 70-87

Professionele attitude

Niettegenstaande de finale van de Beker van België heel dichtbij komt, hebben de spelers van coach Gjergja hun focus behouden en de wedstrijd tegen de Leuven Bears heel professioneel afgewerkt, zonder de tegenstander te onderschatten.

Oostende nam meteen de benen via Katic die de Leuvenaars niet afgestopt kregen (2-8). Ook Gillet (driepunter) en Kesteloot waren opnieuw present (11-18). Leuven kon enkel reageren via Delalieux (2 driepunters) en de jonge Bako (16-18).  Bako bleef de Oostendse grote jongens verrassen met enkel alley-oops en aanvallende rebounds, maar bij Oostende was Keselj goed bij schot en hielp ook Gillet met zijn tweede driepunter om de kloof intact te houden.

Ruststand: 38-51

Na de herneming bleef Gillet raakmikken van achter de driepuntlijn en kon ook Katic opnieuw aandringen onder doel (42-59). Maar enkele balverliezen en vooral de driepunters van Samhan zorgden voor een sterke remonte van de thuisploeg (55-65).  De kustploeg controleerde echter de situatie via nieuwe scores van Keselj en Boukichou. Toen Gillet en Mwema elk met een driepunter uitpakten was de wedstrijd defintief beslecht (63-80). Het verschil werd dan ook vastgehouden tot aan het eindsignaal.

Eindstand: 70-87

Statistieken>>

Back to top