BC Telenet Oostende - Belfius mons Hainaut: 95-54

Puntjes op de “i” gezet…

BC Telenet Oostende had iets goed te maken na de uitschuiver in Brussel. Het team van coach Gjergja was dan ook uitermate gefocust en vastberaden met een verbluffende 23-0 als start van de wedstrijd.

Na 9-0 probeerde Mons-coach Defraigne het Oostendse tempo te breken met een time-out, maar dat had geen enkel effect! Boukichou stopte alle gaten in verdediging en aanvallend werd er extreem gedisciplineerd gespeeld met een perfecte afwerking tot gevolg. De 23-0 kwam immers tot stand met zowel tweepunters, driepunters als vrijworpen aan 100% afgewerkt. Ook aan het einde van het 1e kwart had BCO nog steeds geen enkele veldkorf gemist. Serron en Gibson waren de meest productieve speerpunten maar ook de andere spelers pikten op hun beurt enkele korven mee. Archibeque kon na een aanvallende rebound de Henegouwse ban doorbreken met een eerste korf (23-2). Ondertussen had Oostende reeds al zijn starters geroteerd zonder dat het niveau naar beneden ging (32-6).

Pas na de inbreng van Bosco en Bukner leek Mons enig weerwerk van betekenis te kunnen leveren (34-14), maar Buza, Boukichou en driepunters van Gibson en Djordjevic hielden de kloof makkelijk in stand tot aan de pauze.

Ruststand: 56-26

Na de rust kon Mons aanvankelijk wel even meespelen via Bosco en Archibeque, maar driepunters van Djorjevic en Serron neutraliseerden meteen deze tegenprik. Oostende vond zelfs zijn kadans van de eerste helft helemaal terug en diepte de kloof in geen tijd uit tot boven de 30 punten (66-33).

Katic toonde zijn kracht en techniek onder doel met onbereikbare “hook shots” , terwijl Buza zijn talent etaleerde via penetraties en driepunters. In een vrij overbodig laatste kwart konden Tevens Sam Hemeleers en Tim Lambrecht de laatste 5 minuten rondmaken.

Eindstand: 95-54

Lambrecht O-1, Hemeleers 0-0, Serron 6-7, Buza 7-7, Marnegrave 0-2, Gillet 3-4, Salumu 2-2, Katic 8-7, Boukichou 11-4, Djordjevic 5-3, Archie 2-0, Gibson 12-2

Back to top