Puntjes op de i zetten in Charleroi

Veel tijd om te sakkeren op de jammerlijke thuisnederlaag tegen een vanop afstand ontketend Belfius Mons-Hainaut hebben onze Zaikapitings niet gehad. Woensdagavond om 20 uur wacht hen immers reeds de achtste finale Lotto Cup (Beker van België) in de RTL Spiroudome tegen Charleroi B (na 5 speeldagen samen met Oostkamp ongeslagen leider Top Division Men 2). Voor de troepen van coach Gjergja de ideale gelegenheid om zich zowel aanvallend als defensief te herpakken.

Harde woorden vanwege BC Telenet Oostende-coach Dario Gjergja, zaterdag na de 66-79 nederlaag als competitie opener in eigen VersluysIDôme: « Vanaf nu is het presteren of bankzitten » donderde het. Duidelijker kon de Oostendse succescoach niet zijn. Wie het schoentje paste, trok het dus aan.
Op training was het al duidelijk dat de boodschap 5 op 5 was verstaan. Alle Zaikapitings gaven zich volle pond. Duidelijk met de vaste bedoeling in de toekomst 200% in te zetten.
Die goede mentale ingesteldheid kan BC Telenet Oostende woensdag reeds in daden omzetten in de achtste finale Lotto Cup. Tegenstander Spirou Charleroi B mag dan wel een topper zijn in Top Division men 2, waar zij samen met Oostkamp en Sijsele de plak zwaaien, tegen de huidige Bekerhouder en regerend landskampioen wordt het andere koek.
Zaterdag wonnen de youngsters van coach Fred Wilmet nog vlotjes met 83-77 van streekgenoot, ooit topteam in 1ste nationale, Fleurus. In de 1/16 finale Lotto Cup schakelden Sami Dimirtas (vorig seizoen nog uitkomend voor DUVA A), Tito Casero en de Slovaakse 20-jarige beloftevolle center Michaël Fusek  (2m21), die vroegere basketglorie Royal IV Brussel uit met 80-73.
Spirou Charleroi B moet het van zeer energiek en enthousiast basket hebben.
Aan een als hecht blok verdedigend en aanvallend met de juiste snotkeuzes uitpakkend BC Telenet Oostende om te bewijzen wat ze ècht in hun mars hebben en zich zeker niet laten verrassen zoals het grote Spirou Charleroi dat zich in Sijsele maar net met de hakken over de sloot wist te kwalificeren. Het wordt alvast ook een goeie voorbereiding op het weekend-treffen tegen het verrassend goed uit de startblokken geschoten Leuven Bears…

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top