Puntjes op de ‘i’ zetten

BC Telenet Oostende-Hubo Limburg United zaterdagavond in de Sleuyter Arena en meteen laatste wedstrijd van de Big Five, afsluiter van de reguliere Scooore!League competitie met de start van de play-offs in het vizier. Voor BC Telenet Oostende, tijd om de puntjes op de ‘i’ te zetten en met een klinkende zege de 67-79 thuisnederlaag van medio februari tegen de ploeg van coach Brian Lynch uit te wissen.

Ook al is BC Telenet Oostende al langer zeker van de pole postie voor de play-offs (start dinsdag 10 mei in eigen huis tegen betFirst Baslet Liège) en kon Hubo Limburg United vorige week tegen Antwerp Giants het huisvoordeel kwartfinale tegen diezelfde Sinjoren afdwingen, van een overbodige wedstrijd is allerminst sprake.
Op enkele dagen van de play-offs is het immers meer dan money time. Is de uitslag van geen enkel belang meer voor de ranking, dan heeft ze zoveel meer belang op psychologisch vlak.  Niet in het minst omdat de Limburgers mogelijke tegenstanders van de Zaikapitings kunnen worden in de halve finales als ze eerst de Antwerp Giants kunnen uitschakelen.
Duidelijk is dat coach Dario Gjergja zijn spelers meer dan ooit een wurgende defensieve druk zal laten uitoefenen met als hoofddoel het snelle transitiespel van Limburg United te ontredderen. Naast hun snelle uitvallen zijn de rood-witten ook te vrezen om hun steevast hoog percentage aan driepunters. Ook daar zal het verdedigend ploegwerk van BC Telenet Oostende moeten proberen een halt aan toe te roepen.
Zowel BC Telenet Oostende, met Katic en Boukichou, als Limburg United met Jason Love en Robert Loe, beschikken over een torenduo dat over de einduitslag kan beslissen. Andere pittige duels mogen worden verwacht tussen de Belgen Quentin Serron, Jean Salumu en Pierre-Antoine Gillet tegen Yannik Desiron, Denis Donckor, Hans Van Wijn en Elias Lasisi. En wat met de confrontaties Gibson, Archie, Buza tegen Steward, Hull en Kidd? Of heeft ook nu weer de kapitein van de Zaikapitings Dusan ‘the general’ Djordjevic het laatste woord?

Go Oostende, go! Defense !!!

Back to top