“Q” kijkt uit naar Yellow Saturday night fever

‘Saturday night fever’ nu zaterdag in de Sleuyter Arena met de komst van Okapi Aalstar. De topper tussen regerend landskampioen en bekerwinnaar BC Telenet Oostende en de zowel in de Scooore!League (7/0) als Eurochallenge (3/0) ongeslagen competitieleider uit Aalst, belooft vuurwerkbasket langs beide kanten. Een knaller op het parket maar ook in de tribunes tussen de ‘Yellow Army’ van de Zaikapitings en de blauwe Ajuinen. Kortom, een basketavond om van te snoepen die niemand mag missen. Bij BC Telenet Oostende kijkt ‘man in vorm’ Quentin ‘Q’ Serron er reeds likkebaardend naar uit.

“BC Telenet Oostende tegen Okapi Aalstar, dat draait traditiegetrouw uit op een thriller. Vorig seizoen mogen wij dan wel thuis vijf keer van de Ajuinen hebben gewonnen (99-68 en 80-67 in reguliere competitie, 86-68, 91-64 en 98-66 finale play-offs), zaterdag wordt het gehaaid een erg moeilijke wedstrijd. Okapi Aalstar kende dit seizoen in alle competities samen de nederlaag nog niet. Vooral aanvallend zijn ze erg goed gewapend. Daarbij kan het gevaar langs alle kanten worden verwacht. Tofi (gemiddeld 18 pt per match) is nog steeds een rots onder de borden terwijl spelmaker Jason Clark (21 pt en 4 assists gemiddeld), Taylor Braun (16 pt) en Tyron Johnson (17pt) geen millimeter ruimte mag worden gegund. De videobeelden die coach Gjergja ons laat zien, spreken boekdelen. Ze bevestigen wat ik al op tv zag van hun wedstrijd tegen Mons-Hainaut. Dit Okapi Aalstar is een in alle geledingen prima uitgebalanceerde ploeg.”

Een visie die ook basketkenner bij uitstek Lucien Van Kersschaever deelt met “Q”. Toch heeft de meer dan honderdvoudige Belgian Lion die zowat alle thuismatchen van BC Telenet Oostende volgt, één bedenking: “Met alle respect voor Okapi Aalstar, maar ècht veel tegenstand hebben zij zowel in de Scoore!League als in de Eurochallenge nog niet gekend. Daar waar BC Telenet Oostende in de Scoore!League hun enige verliesmatch bij Spirou Charleroi slechts aan zichzelf te wijten had en Europees in de hoger dan Eurochallenge gequoteerde Eurocup, al enkele toppers van zich af hield.”

De zege tegen het Franse JDA Dijon van woensdagavond laat Quentin Serron voor het treffen tegen Okapi Aalstar het beste verhopen: “Die overwinning, maar meer nog de manier waarop, met iedere speler die zowel verdedigend als aanvallend op zijn beste niveau begint mee te draaien, gaf ons ongetwijfeld een mentale boost. Verdedigend hervond ik reeds mijn betere vormpeil van voor mijn langdurig blessureleed van vorig seizoen. Dat nu ook mijn afstandshot eindelijk terug binnendraait (3/4 bommen tegen Dijon) geeft mij persoonlijk meer vertrouwen.”

Meer dan de komst van gelijk welke andere ploeg betekent de komst van Okapi Aalstar naar de Sleuyter Arena een sportieve uitdaging voor de Oostendse supporters. Laat er geen twijfel over bestaan: de Ajuinen komen zaterdag massaal met bussen en personenwagens naar zee. Achtkoppig carnavalsorkest incluis. Een kolfje naar de hand van het Oostendse huisorkest van Carlos dat ook wat van sfeermuziek maken kent! Dat onze Oostendse ‘Yellow Army’ (haal allemaal je gele T-shirts nog maar eens uit de kast) de kampioen van de supporters is, kunnen we zaterdag massaal bewijzen.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top