Reactie van Tomas Van Den Spiegel, peter van het kwalificatietoernooi Euroleague

‘De organisatie van het kwalificatietoernooi voor de Euroleague is een uitstekende zaak voor de internationale uitstraling van BC Telenet Oostende. En de Europese top komt sluimerend dichter’. Dat zegt Tomas Van Den Spiegel, die door BC Telenet Oostende gevraagd werd om officieel het peterschap van het Euroleague-toernooi te dragen.

Het was een opmerkelijke dag voor Tomas Van Den Spiegel gisteren in Barcelona. Op zijn 36ste verjaardag moest hij niet alleen mee de loting doen van de 4 poules voor de Euroleague 2014-2015, maar kreeg hij er ook te horen dat BC Telenet Oostende het kwalificatietoernooi mocht organiseren. Vorige week had hij al aanvaard om peter te worden van dit project.

De oud-vedette van onder meer Real Madrid en CSKA Moskou, twee ploegen die de Euroleague al wonnen, haalde bovendien ‘zijn ploeg’ Real Madrid uit de trommel als mogelijke tegenstander van BC Telenet Oostende, indien de kustploeg het toernooi kan winnen.

‘Super voor de uitstraling van BC Telenet Oostende dat het toernooi aan de Belgische Kust kan plaatsvinden. Het is een mooie affiche met topploegen als verliezend Eurocup finalist Kazan, Hapoel Jerusalem die Euroleague-winnaar Maccabi Tel Aviv het vuur aan de schenen legde dit jaar in de eigen competitie en Lyon Villeurbanne, sinds twee weken onder het voorzitterschap van Tony Parker (NBA-kampioen 2014 met de San Antonio Spurs).’

Tomas Van Den Spiegel ziet in de organisatie ook structurele sportieve opportuniteiten. ‘De aansluiting voor BC Telenet Oostende bij het absolute Europese topbasket wordt beetje bij beetje reëel’, merkt hij op.

Back to top