Leuven Bears - BC Telenet Oostende: 67- t89

Reguliere competitie met winst afgesloten in Leuven

Bij Oostende bleef Jared Berggren veiligheidshalve aan de kant nadat hij vrijdag op training last had van een pijnlijke knie. Leuven moest eveneens zijn sterkhouder Westroll missen maar de jonge Terry Deroover vulde complexloos deze afwezigheid op.

De wedstrijd startte vrij spectaculair met 4 driepunters (2 aan beide kanten) en een spetterende dunk van Echenique (6-8). Oostende bleef zeer precies van achter de driepuntlijn want Djordjevic, Gillet, Salumu en Thompson mikten er samen 6 binnen in het eerste kwart (11-24).

Tumba pakte enkele aanvallende rebounds en samen met scores van Burgess en Deroover klampte de thuisploeg toch aan bij een achterstand van +/- 10 punten (29-39). Ook in het tweede kwart bleef Oostende vrij precies zijn driepunters binnengooien , deze keer via Ponitka en Wilkinson (31-47). Opnieuw kon Oostende de rebound niet controleren en kon Leuven via bommen van Burgess en Deroover de kloof tot net geen 10 punten reduceren aan de rust: 39-50

Reeds vroeg in het derde kwart kwamen zowel Boukichou als Echenique snel in foutenlast maar aan Leuvense kant was het vooral Terry Deroover die met 12 achtereenvolgende punten de achterstand reduceerde tot 53-60.  Gillet en Salumu mikten elk nog eens binnen van achter de grote boog waardoor het gevaar snel weer was afgewimpeld (55-68)

Zowel Boukichou als Wilkinson verdwenen achtereenvolgens naar de bank met 5 persoonlijke fouten en ook Echenique had er al 4 achter zijn naam staan. Burgess en Deroover probeerden een laatste keer om naderbij te komen (60-71) maar Ponitka en Petrovic zorgden voor zekerheid en verdubbelden met hun twee de voorsprong net voor affluiten.

Eindstand: 67-89

Serron 4-4, Echenique 4-5, Thompson 3-0, Marnegrave 0-4 (8 assists), Petrovic 0-7, Wilkinson 10-0, Gillet 6-6, Salumu 8-6, Ponitka 7-2, Boukichou 2-1, Djordjevic 6-4.

Voor aanvang van de wedstrijd hadden de Leuven Bears ter gelegenheid van de bekerwinst, felicitaties met bloemen en champagne voorzien voor de kustploeg!

Back to top