preview halve finale play-offs

„Reken op massale supporterssteun” (Arthur Goethals)

„Ik reken zaterdagavond op een massale opkomst van onze onvolprezen supporters om BC Telenet Oostende met hun mega-luide aanmoedigingen tegen Antwerp Giants naar onze derde opeenvolgende finale play-offs te helpen. Winst van de Zaikapitings verzekert ze bovendien van een volle week relatieve rust om een eventuele finalereeks in alle sereniteit voor te bereiden.”

Nog hees van het aanmoedigen van zijn jongens in de uiteindelijk met 70-78 gewonnen moeilijke tweede wedstrijd halve finale play-offs tegen Antwerp Giants in de Lotto Arena bleek voorzitter Arthur Goethals van BC Telenet Oostende vrijdagmorgen zeer gelukkig.

„Toegegeven, onze indrukwekkende winst van dinsdag in eigen zaal gaf misschien verkeerdelijk de indruk dat het voor BC Telenet Oostende een fluitje van een cent zou worden om de Sinjoren ook in eigen huis een pak voor de broek te geven. Kenners wisten wel beter. Wat een vastberaden Antwerp Giants ook op het parket bewees en ons aanvankelijk alle sterretjes aan het firmament liet zien. Wat mij in die wedstrijd bijzonder gelukkig maakte, was het nooit afgeven van dit BC Telenet Oostende. Als ploeg toonden wij eens temeer onze sterkte. Natuurlijk spreekt iedereen nu van de spetterende prestatie van Dusan Djordjevic (22 pt, 4 reb, 2 ass, 1 steal en met 24 index MVP van de match) in het door de Zaikapitings met 16-31 gewonnen fenomenale vierde quarter. Juist! Alleen zag ik eerder ook al een met 14 rebounds in de lucht imponerende Jared Berggren naast de klasse, het speldoorzicht en de verbetenheid van onze jongeren Quentin Serron en Matheusz Ponitka die in dat vierde quarter de intensiteit van het spelverloop dermate opdreven dat het de thuisploeg compleet versmachtte.”

Voor één keer gaf voorzitter Arthur Goethals ook toe vrij optimistisch naar het derde treffen halve finale play-offs tegen Antwerp Giants toe te leven.

„Het ganse seizoen reeds bewees BC Telenet Oostende zijn dominantie in eigen huis. Natuurlijk dat we altijd kunnen verrast worden. maar veel zal afhangen van de mentale en vooral fysieke frisheid van beide teams. Door sinds oktober, zij het Europees, in de door ons gewonnen Beker van België als in de Ethias League bijzonder verstandig en efficiënt met zijn volledig effectief van twaalf spelers te roteren, vormde coach Gjergja niet alleen een sterk blok, hij liet zijn ganse ploeg ook toe relatief fris aan de start van de play-offs te staan.”

„Na onze 18 op 18 in eigen huis in de reguliere competitie willen wij ook in de play-offs onze sterke thuisreputatie bevestigen. Zaterdag winnen van Antwerp Giants zou BC Telenet Oostende bovendien een niet te verwaarlozen week van relatieve rust opleveren om daarna in alle sereniteit de finale voor te bereiden.

Een weekje rust die ook onze onfortuinlijke center Gregory Echenique best zal kunnen gebruiken. Een MRI-scan moet immers nog uitmaken hoe zijn rechter knie er aan toe is. Twaalf uur na de match bleek de knie van Gregory gelukkig niet gezwollen. Bovendien kon hij normaal pijnvrij stappen. Kiné Jos Desmet van BC Telenet Oostende is hierdoor vrij optimistisch. Duimen maar dat het niet erger is!

Supporters van BC Telenet Oostende, stel uw favoriete ploeg en uw voorzitter niet teleur. Uw aanmoedigingen moet de tot barstenstoe gevulde Sleuyter Arena zaterdagavond op zijn grondvesten doen daveren.

Not in our house! We are BCO!

Go, Oostende, go! Defense!!!

Back to top