Preview CEZ Nymburk - BC Telenet Oostende

„Reken op een super teamprestatie” (Arthur Goethals)

„Winst bij CEZ Nymburck  betekent zoveel als Europees overwinteren door het bereiken van de 1/32ste finales Eurocup. Die kans moet BC Telenet Oostende met beide handen kunnen grijpen. Eens temeer reken ik daarvoor op een spetterende teamprestatie,” kijkt voorzitter Arthur Goethals van BC Telenet Oostende vol vertrouwen vooruit op de woensdagavond  in de Tsjechische hoofdstad Praag te spelen opener van de terugronde Groep A Eurocup.

De rotsvast in het kunnen van zijn eigen jonge garde gelovende voorzitter van BC Telenet Oostende waarschuwt meteen ook voor overdreven optimisme. „Nymburck is een steengoede ploeg. Wat ze trouwens reeds bewezen door zich, zoals BC Telenet Oostende, begin oktober te plaatsen voor de kwalificatieronde van de Euroleague in Vilnius. Ik volg de ploeg sindsdien zowel in Eurocup als in de hoogstaande VTB liga (die alle topteams uit Rusland, Tsjechië, Oekraïne, Letland en Etsland tegen elkaar brengt). Van hun acht thuismatchen verloren ze enkel tegen het Letse Lietvos Rytas (61-76) en zondag van het Russische Novograd (70-85). In de Eurocup beten zowel Zagreb als Artland bij hen in het zand. In onze Sleuyter Arena verloren ze weliswaar met 90-83 maar bleven tot het eindsignaal in de wedstrijd”.

Voordeel voor BC Telenet Oostende is volgens Arthur Goethals dan weer dat CEZ Nymburck wegens hun te kleine zaaltje verplichtend naar de 60 km verder gelegen Tsjechische hoofdstad Praag moet uitwijken. Waar ze hun Eurocupmatchen in de immense Tipsport Arena (12.950 zitjes!) betwisten. „Dat zou in princiepe een flinke hap in het thuisvoordeel moeten betekenen. Met zondag amper 750 kijkers in het Sportovni Centrum Nymburck tegen Novograd zie ik niet meer Nymburck supporters naar Praag afreizen. Maar dat is allemaal theorie natuurlijk”.

Niets dan lovende woorden intussen vanwege voorzitter Arthur Goethals over „zijn” jonge BC Telenet Oostende dat het zowel in Eurocup (4-1) als de Ethias League (5-2) schitterend doet.

„Wat mij bijzonder pleziert is te zien dat onze visie voor de heropbouw van de ploeg meer dan één schot midden in de roos blijkt. De integratie van jongens als Niels Marnegrave en Pierre-Antoine Gillet verliep super. Alle verdiensten daarvoor naar de spelers, maar niet in het minst ook naar onze coach Dario Gjergja die iedereen happy houdt met zijn uittekiend rotatiesysteem. Met vijf Belgen jonger dan 23 jaar (Serron, Salumu, Marnegrave, Gillet, Boukichou) en beloftevolle even jonge aanwinsten als Matheusz Ponitka en rookie center Jared Berggren – die ik iedere wedstrijd beter en beter zie worden – naast de ervaring van Thompson, Petrovic, Djordjevic, Stipanovic en vanaf woensdag tegen Nymburck terug de van zijn rugkwetsuur genezen Wes Wilkinson, vormt dit BC Telenet Oostende een oogstrelend team.”

Voorzitter Arthur Goethals reist dinsdag met zijn BC Telenet Oostende mee naar het vrieskoude Praag om er woensdag klokslag 18u30 als supporter nummer één van de Zaikapitings te proberen de geel-blauwen tegen CEZ Nymburck naar winst, en de daarbij quasi zekere kwalificatie  voor de tweede ronde van de  Eurocup, aan te moedigen.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top