Oppassen voor in eer gekwetste Renards

BC Telenet Oostende start de tweede competitiehelft vrijdagavond in de Mons Arena tegen virtueel tweede gerangschikte Belfius Mons-Hainaut. Een confrontatie die na de 91-52 K.O. nederlaag van de “Renards” in de kwartfinale van de Beker van België dinsdag laatstleden tegen onze Zaikapitings, een bijzonder boeiend kijkstuk kan worden. Live te volgen op Belgacom 5 TV.

Het tot dinsdag in 2014 ongeslagen Belfius Mons-Hainaut zal zijn supporters in eigen huis wel een klinkende revanche verschuldigd zijn na de opdoffer in de Sleuyter Arena. Alleen rest de vraag hoe coach Yves Defraigne zijn blauw-witten genoeg heeft oppeppen om nu wel aan de winst te blijven.

Na de overdonderende 91-52 zege van BC Telenet Oostende spreken immers niet alleen die eindcijfers boekdelen. Analyse van de boxscores leert dat BC Telenet Oostende als ploeg een totaal indexquotering van 117 haalt (o.a. Thompson 32, Wilkinson 26, Wright 23, Echenique 20) tegen 28 (!) voor Belfius Mons-Hainaut (Love 18, Stitt 10, …).

Dat basketbal een ploegsport is, wat door coach Dario Gjergja van BC Telenet Oostende iedere match weer bijna tot in de perfectie wordt gedemonstreerd, tonen dan weer andere cijfers dan die indrukwekkende individuele 7/7 en 4/4 bommen van respectievelijk Ryan Thompson en Wes Wilkinson. Toegegeven, dergelijke percentages in afwerking zijn ook wel uitzonderlijk.

„Wij beleven evenveel plezier aan het uitdelen van een assist, en het bikkelhard verdedigen die de tegenstrevers muilband, dan aan zelf te scoren”, luidt het eensgezind bij alle Zaikapitings. Ook hier spreken de cijfers boekdelen. BC Telenet Oostende deelde dinsdag 20 snoeperige assists uit (Djordjevic 8, Marnegrave 3, Thompson 3), daar waar Belfius Mons-Hainaut bij 4 stuks (Battle 3) bleef steken.

Het leidt geen twijfel dat Love en andere Randal, Vaden, Stitt en Battle naast Muya vrijdagavond zullen proberen op hun beurt BC Telenet Oostende een hak te zetten. Een situatie waar men zich bij de Zaikapitings volgens een terug naar zijn betere vorm toegroeiende Wes Wilkinson, die intussen met spanning de geboorte van zijn tweeling-dochters tegemoet ziet, terdege van bewust is.

„Die zege was leuk, maar nu moeten wij iedere wedstrijd terug vanaf nul herbeginnen.”

Winst bij Belfius Mons-Hainaut zou voor BC Telenet Oostende meteen ook een prima mentale opsteker en publiekslokker zijn in het vooruitzicht van de cruciale Eurocup knaller volgende woensdag 12 februari in de Sleuyter Arena tegen het Valencia (Sp) van Sam Van Rossom.

Goed nieuws ook intussen uit de BC Telenet Oostende ziekenboeg. De als bij wonder (dixit de medische staff) zo vlug van zijn zware enkelverzwikking genezende Niels Marnegrave kon reeds enkele minuten rondmaken afgelopen dinsdag. Alhoewel nog niet volledig pijnloos trainde Niels woensdag en donderdag normaal. Ook Jared Berggren hervatte lichtjes de specifieke baskettrainingen terwijl Quentin Serron woensdag in het UZ Gent de door professor dr. Bursens begeleide behandeling startte voor de genezing van zijn ontstoken voetpees.

Go Oostende, go! Defense!!

We are BCO!!

Back to top