BC Telenet Oostende - Liege Basket: 87-67

Ruime winst tegen Luik maar wel 30 minuten moeten zwoegen

Dat Luik zich in de bovenste regionen van het klassement bevindt, is absoluut geen toeval en dat werd vandaag nogmaals bewezen. Ondanks de afwezigheid van Bosco en Smith etaleerden de Luikenaars grote verbetenheid in verdediging en vloeiend samenspel in aanval. Oostende kon dus zeker niets aan het toeval overlaten om de punten thuis te houden.

Zoals verwacht startten de bezoekers in een zoneverdediging waar Oostende initieel niet zoveel problemen mee had. Twee driepunters van Salumu en twee vlekkeloos afgeronde fast breaks van Djordjevic zorgden voor 12-6. Maar net in verdediging kon de thuisploeg onvoldoende spankracht vasthouden waardoor Luik vrij vlot kon tegenscoren. Vooral Gaddefors was met 9 punten in het eerste kwart de sterkhouder  (20-17)

Oostende kon uit een iets strakkere verdediging opnieuw enkele fast breaks afronden en Petrovic mikte tevens een driepunter binnen (27-19), maar toch begon de motor wat te sputteren. Aanvallend vond de kustploeg niet altijd de goeie oplossingen en liet zich teveel op slordigheden betrappen die aan de overkant cash werden betaald (29-27) . Bovendien werd Echenique hard en onbestraft aangepakt onder doel, maar Thompson kon met twee rake driepunters dan toch nog voor een kleine kloof zorgen aan de rust: 40-35

Via Hertai die met een driepunter en bonusvrijworp uitpakte, kwamen de bezoekers zowaar op voorsprong kort na de rust (40-41). Echenique kon zich ondanks het betere timmerwerk onder de borden, toch op kracht doorzetten en mikte ook zijn vrijworpen binnen waardoor Oostende de leiding weer overnam (52-47).

Gaddefors en Simms sputterden meteen weer tegen (63-52) maar met de inbreng van Ponitka kreeg Echenique de nodige steun om deze laatste stuiptrekkingen af te slaan. De jonge Pool duwde twee aanvallende rebounds binnen, infiltreerde een paar keer succesvol naar doel, mikte even later een driepunter binnen en was ook loepzuiver vanop de vrijworplijn. Hiermee voedde hij de definitieve vlucht van de thuisploeg (76-61).

Ondertussen was ook Berggren productief ingekomen met scores en block shots en driepunterden Salumu en Wilkinson de Oostendse voorsprong finaal  naar een twintiger aan het eindsignaal.

Eindstand: 87-67

Berggren 2-3, Serron 0-0, Echenique 2-8, Thompson 8-2, Marnegrave 0-1 (9 assists), Wilkinson 0-9, Gillet 2-0, Salumu 6-5, Ponitka 2-15, Boukichou 2-0, Djordjevic 9-5

Back to top