Antwerp Giants - BC Oostende: 59 - 57

Schade beperkt in moeilijke wedstrijd

Was het de busreis van net geen 4 uur (!) om de 120 km naar Antwerpen te overbruggen of hadden onze spelers nog de fysieke wedstrijd tegen Aris in de benen? Feit is dat Oostende zijn start compleet mistte en nooit echt goed in de wedstrijd geraakte. Toch toonde BCO karakter, vocht terug en beperkte de schade met het oog op de kwalificatie voor de 1/2 finale Beker van België.

De Antwerpenaars gingen er als een speer vandoor tegen een onbestaand Oostende. Driepunters van Clark, Dudzinski en Lee zorgden in geen tijd voor een 11-2 en 19-8. Coach Gjergja probeerde zijn team wakker te schudden tijdens een time out maar buiten Djordjevic was het wachten op driepunters van Kuridza en inleggers van Mwema, in combinatie met rebounds van Jekiri, om de scheve situatie weer recht te trekken (26-26). Onder impuls van Vanwijn kon Antwerpen toch nog met voorsprong de rust in .

Ruststand: 33 – 28

Na de pauze zetten Djordjevic, Fieler en Jekiri meteen de achtervolging in en brachten hun team voor het eerst aan de leiding (37-38). Ondanks een tumultueuze periode met 3 technische fouten en één onsportieve fout, bleef BCO zich toch vastbijten in het zog van de thuisploeg (49-47).
Niettegenstaande hij hard werd aangepakt, bleef Myers wegen op de Antwerpse  defense en kon hij net als Fieler ook nog eens twee steals ontfutselen (51-53).

Driepunters van Vanwijn en Lee gaven de thuisploeg alsnog uitzicht op een ruimere bonus maar Oostende begaf niet en beperkte de schade alsnog tot  2 punten.

Eindstand: 59 – 57

Statistieken>>

Eindstand: 59-57

Back to top