Scheve situatie meteen weer rechtzetten

Vrijdag in eigen huis tijdens match 1 van de halve finales play-offs koud gepakt door een van bij de opworp super gemotiveerd Spirou Charleroi, is BC Telenet Oostende vastbesloten zondag in de Spiroudome de zaken meteen weer recht te zetten. Niet eenvoudig maar wel een must willen onze Zaikapitings het na een prachtig regulier seizoen verworven thuisvoordeel behouden en woensdag in match #3 in eigen huis opnieuw alle druk op de ketel kunnen zetten.

Voor BC Telenet Oostende wordt het in de eerste plaats de knop omdraaien en de vooral tijdens het eerste kwart van deze emotioneel geladen verliesmatch, definitief achter zich te laten. Zeker nu het thuispubliek voor aanvang van de wedstrijd opnieuw een hommage aan hun eerder deze week plots overleden speler Rasmus Larsen zal brengen.
Concentratie geboden dus en zeker ook na zaterdag diep in eigen boezem te hebben gekeken bij de analyse wat vrijdag allemaal fout liep.

Tijdens de dolle achtervolging bewees BC telenet Oostende op zijn minst de evenknie te zijn van de Spirou’s. Hoofdpunt wordt zeker het verdedigend luik. Kan BC Telenet Oostende de lokale sluipschutters het leven zuur maken en zelf aanvallend de juiste shots nemen, dan zijn er zeker mogelijkheden voor de troepen van coach Gjergja.

Door het extreem fysieke spel van Spirou Charleroi, en het daaraan verbonden foutenrisico, moet BC Telenet Oostende ook zoveel meer kunnen halen uit de toegekende vrijworpen. Een situatie die vrijdag in niet geringe mate mee de das omdeed.

Go Oostende, go! Defense

Back to top