BC Telenet Oostende - Leuven Bears: 85-76

Scheve situatie rechtgezet in laatste 5 minuten

Het laatst geklasseerde Leuven Bears  kwam naar de kust afgezakt met een “niets te verliezen” mentaliteit en speelde een complexloze wedstrijd. Ruim 32 minuten speelden de Leuvenaars mee voor de punten om dan 56-76 voor te komen. Finaal vond coach Gjergja de juiste mix die onder leiding van Djordjevic alsnog een verschroeiende eindsprint inzetten…

Via driepunters van Desiron en Troisfontaines namen de bezoekers de beste start (5-8). Er kwam vrij snel reactie met driepunters van Salumu, penetraties van Ponitka en scores onder doel van Boukichou (20-15). De Leuvenaars klampten aan via scores van Westroll en de jonge Ieperlling Stijn Stevens (23-27). Oostende stapelde zelf ook een pak fouten en misverstanden op en liet de bezoekers veel te veel aanvallende rebounds plukken.  Muya, Berggren en Prince slaagden erin om uit te lopen maar Desiron neutraliseerde deze vlucht met een driepunter net voor rust.

Ruststand: 38-38

Na de pauze probeerde Salumu met twee rake driepunters meteen de Oostendse kar te trekken (49-45) maar opnieuw Troisfontaines en Westroll dachten daar anders over (51-52). Serron was niet gestart wegens ziekte en Muya was halverwege uitgevallen met een contractuur in de kuit, waardoor de rotatiemogelijkheden van de Oostendse coach berperkter werden.

De vierde wedstrijd in  8 dagen tijd zat duidelijk nog in de Oostendse benen want de kustploeg slaagde er echt niet in het juiste ritme te vinden en de open shots af te werken. Via een ontketende Deroover die 10 punten op rij scoorde, liepen de Leuvenaars tegelijk 10 punten uit naar 56-66. Enkele wissels en een paar time outs later leek coach Gjergja de juiste vijf (Djordjevic, Salumu, Ponitka, Gillet & Boukichou) gevonden te hebben.  Vooral Djordjevic hervond zijn zelfvertrouwen, scoorde en liet scoren. Zelf nette hij eveneens 10 punten waaronder twee driepunters, ontfutselde hij eigenhandig twee ballen en zette hij twee keer Ponitka op weg naar een open lay-up (76-72).

Oostende was nu helemaal ontketend waarbij Salumu met 8 punten op rij , zijn ex-ploeg helemaal uittelde!

Eindstand: 85-76

Berggren 7-0, Marelja 1-0, Muya 3-0, Marnegrave 3-1, Wilkinson 6-0, Gillet 0-0, Salumu 6-14 (5 driepunters), Ponitka 4-10, Boukichou 4-3, Djordjevic 0-15 (7 assists), Prince 4-4

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top