Antwerp Giants - BC Telenet Oostende: 50-44

Scheve situatie rechtgezet na de rust

De kustploeg speelde een zwakke eerste helft tegen een een Antwerpen dat zonder Pearsen in een gans andere gedaante en met veel meer intensiteit en balcirculaties tussen de lijnen stond. Oostende herpakte zich na de rust waarin vooral Djordjevic de hoofdrol speelde…

Nochtans ging de kustploeg goed van start met correcte verdediging en aanvallend vooral Salumu aan het kanon 0-8. Maar algauw verschenen de eerste barsten in het defensieve pantser. De Antwerpse sterkhouder Fogg vond als eerste de openingen en zag zich meteen gesteund door Archibeque en De Thaey (14-14).

Oostende speelde slordig en bleef de balverliezen opstapelen. Vooral in verdediging bleef de kustploeg onherkenbaar maar kon gelukkig overleven op driepunters van Wilkinson, Prince en Djordjevic (27-27). Vooral toen Antwerpen met een kleine ploeg ging spelen, had Oostende niet meteen een antwoord klaar op het snelle transitiespel waarvan vooral Mwema profiteerde(40-33). De Antwerpenaren vergaten echter wel de talrijk toegekende vrijworpen om te zetten wat hen ervan weerhield hun voorsprong verder uit te diepen.
Oostende bleef zwoegen en Ponitka en Marnegrave milderden de achterstand nog net voor rust.

Ruststand: 50-44

De Oostendse spelers hadden de boodschap van coach Gjergja tijdens de rust goed begrepen en startten de tweede helft met veel meer intensiteit. Djordjevic scoorde en liet scoren waarna in geen tijd de stand weer gelijk was (55-55).
Salumu had Fogg weer in de tang en die zou het ganse derde kwart scoreloos blijven (57-63). Moors kwam tussen de lijnen en die reageerde meteen met 7 punten op rij om zo de score opnieuw in evenwicht te houden.

De Giants bleven in hun kansen geloven en via scores van Archibeque en driepunters van Simons bleef het een “close game” waarin beide teams elkaar geen duimbreed toegaven.  Djordjevic bleef aan de Oostendse kar trekken en vormde een sterk duo samen met Boukichou onder de ring (75-77). Simons en Gillet wisselden nog driepunters uit maar bij Oostende vervoegde Ponitka het duo Djordjevic – Boukichou met scores en foutloos omgezette vrijworpen. Ook Salumu en Djordjevic zetten hun vrijworpen perfect om en stelden zo de zege helemaal veilig.

Eindstand: 94-97

Berggren 5-0, Serron 2-0, Marelja 0-0, Muya 3-0, Marnegrave 3-0, Wilkinson 6-2, Gillet 0-5, Salumu 7-6, Ponitka 7-11, Boukichou 4-11, Djordjevic 3-17 (8 assists), Prince 4-0

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

 

Back to top