Schitterende Europese campagne in schoonheid afsluiten

Verplicht nummertje tussen twee teams die zich reeds uitgeschakeld weten voor de 1/8ste finales Eurocup, of prestigetreffen woensdagavond 19 uur Belgische tijd in Polen  tussen Zielona Gora en BC Telenet Oostende? Beide ploegen hebben alle redenen om er een leuke basketavond van te maken. De Uvalin-boys willen immers in eigen huis de nipte 76-74 nederlaag in de Sleuyter Arena wegwissen terwijl BC Telenet Oostende head-coach Dario Gjergja wat graag de schitterende Europese campagne van zijn Zaikapitings met een zege wilt afsluiten.
Met de weliswaar naar Polen meereizende gekwetsten Quentin Serron, volgens de medische staff van BC Telenet Oostende goed op weg naar algeheel herstel,  Jared Berggren, die stilletjes aan een nakend wederoptreden mag denken, en de uit voorzorg wegens zijn enkelkwetsuur gespaarde Niels Marnegrave, staat BC Telenet Oostende in Zielona Gora voor een zeer moeilijke opgave. Dat de Zaikapitings zich tot het uiterste zullen geven om in Polen te stunten – iets waar Valencia niet in slaagde – is een feit. Temeer omdat in deze wedstrijd niets meer moet, maar alles kan.
Bij BC Telenet Oostende wilt iedereen die effenaf super Europese campagne (2 zeges, 1 nederlaag qualifying tornooi Euroleague, 8 overwinningen en 2 nederlagen in de reguliere competitie van Eurocup, gevolgd door momenteel 2 zeges en 3 nederlagen in de 2e ronde van Eurocup) in schoonheid afsluiten.Het kan!
Gemakkelijk wordt het alleszins niet. Zielona Gora, bij wie broertje Marcel van onze Matheuzs Ponitka steeds vaker in het roster voorkomt, verkeert ondanks zijn zware 82-64 Eurocup nederlaag van vorige week in Kazan in zeer goede doen. Autoritair leider in de Poolse competitie (15-2) wonnen de groen-witten zaterdag nog met 81-69 van Slask Wroclaw. En zoals reeds aangehaald ligt hen de nipte nederlaag in de Sleuyter Arena nog zwaar op de maag…
Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top