Sébastien Bellin terug in Oostende

Voor het eerst na de bomaanslag in Zaventem komt Sébastian Bellin terug naar de Oostendse basketarena. Hij komt er de wedstrijd BC Telenet Oostende – Crelan Okapi Aalstar op zondag 5 juni om 19u00 bekijken.

Sébastian Bellin raakte zwaargewond tijdens de twee ontploffingen in Zaventem op 22 maart. Hij werd door de eerste ontploffing enkele meters weggeblazen. Zijn benen werden bekogeld met spijkers en glasscherven. Bellin stond op één van de eerste foto’s die doorheen de wereld werd verspreid, waardoor hij in tal van kranten kwam te staan.

Sebastian is een wereldburger. Zijn vader is een Amerikaan, zijn moeder Belgische. Hijzelf werd geboren in Brazilië. Hij woont met zijn Amerikaanse vrouw in Michigan.

De voormalige basketter onderging verschillende operaties en is nog steeds bezig met zijn revalidatie. Hij speelde van 2006 tot 2009 voor BC Oostende (toen nog Telindus Oostende). Zijn speelstijl was doordrongen van vechtlust. Met dezelfde attitude werkt hij nu aan zijn herstel.

7 jaar na zijn laatste wedstrijd komt Bellin terug naar de Arena om de 3e finalewedstrijd tussen Telenet Oostende en Aalst bij te wonen en er de vrienden van destijds te ontmoeten vooraleer hij naar de USA trekt voor verder herstel.

De play-off finale wordt gespeeld in een best of five formule, het is dus mogelijk dat op die avond één van de twee clubs kampioen speelt.

De wedstrijd gaat door om 19u00 in de Sleuyter Arena, Northlaan 13 in Oostende.

Back to top