“Sinjoren proberen te neutraliseren” (Jean Salamu)

Vorige week in de gewonnen heenmatch (75-61) van de halve finale Beker van België, hield Jean Salamu de Antwerpse motor Kyle Fogg zowat uit de wedstrijd. “Leuk maar wij mogen ons niet op één enkele speler focussen, Antwerpen heeft nog andere sterkhouders die we moeten proberen aan banden te leggen” kijkt Jean Salamu vooruit naar de return van dinsdagavond in de Lotto Arena.

“Bij BC Telenet Oostende is de ganse ploeg zeer gemotiveerd om opnieuw de finale van de Beker van België proberen te behalen. Aan die 14 punten buffer denken wij niet. Wij reizen naar de Metropool om er te spelen voor winst. We beseffen wel dat dit voor de Antwerp Giants een op zijn minst even belangrijke match wordt en dat zij figuurlijk met het mes tussen de tanden zullen strijden. Wij mogen ons niet laten intimideren. We moeten proberen ons eigen tempo op te dringen en vanuit onze verdediging rustig de juiste aanvallen opbouwen.”

Jean Salamu acht BC Telenet Oostende helemaal niet kansloos tegen de Sinjoren, met of zonder hun steraanvaller Ryan Pearson die volgens de lokale website dinsdag zijn laatste match van het seizoen speelt om zich nadien aan de voet te laten opereren. “Speelt Pearson, die er zaterdag voor de door Giants verloren thuismatch tegen Spirou Charleroi duidelijk gespaard werd, dan zal hij denkelijk alles uit de kast halen om zijn ploeg naar de finale Beker van België te helpen. Maar het slechtste wat je als ploeg kan doen is je op één enkele speler focussen. Niet op Pearson alleen, niet op Fogg alleen, niet op Kane, Moors of Archibeque alleen. Wèl op gans de ploeg van Antwerp Giants!”

Prima nieuws viel er maandag te rapen op training van BC Telenet Oostende waar naast Khalid Boukichou (enkele dagen weg naar Marokko om er de begrafenis van een oom bij te wonen) ook de vorige week tegen Antwerp Giants met een enkelverzwikking uitgevallen Quentin Serron zonder enige hinderde zware ploegtraining volmaakten.

Nog een hint voor onze talrijke BC Telenet Oostende ‘Yellow Army’ supporters die de wedstrijd in de Lotto Arena (inkom 5 euro) willen bijwonen: vertrek op tijd van aan de kust. Tijdens de weekdagen kan het soms erg lang aanschuiven worden op de E17 voor de Kennedy tunnel!

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top