BC Telenet Oostende - Slask Wroclaw: 75 - 68

Slask Wroclaw laat Oostende zwoegen

Niettegenstaande het Poolse team het in eigen competitie nog steeds vrij moeilijk heeft, is hun spelniveau toch stilaan aan de beterhand. Met wisselende defense probeerden ze alvast het Oostendse raderwerk te verstoren.

Aanvankelijk liep het aanvalspel bij de kustploeg effectief wat stroever dan gebruikelijk. Te dikwijls werd al na twee passen een doelpoging ondernomen met wisselend succes. Defensief leek de puzzel wel te passen want de Polen geraakten er niet echt door. Pas nadat Oostende met meer geduld speelde konden Archie en Katic zich stilaan manifesteren (16-5). De rotatie bracht deze keer te weinig productiviteit maar ook verdedigend ontbrak de nodige grinta waardoor de Poolse bezoekers stilaan op niveau kwamen. Vooral Ikolev kreeg teveel ruimte en strafte af met 4 driepunters, terwijl Williams onder doel enkele korven meepikte en beiden zo de bezielers waren van de Poolse remonte net voor rust.

Ruststand: 31-31

Na de pauze kwam Oostende opnieuw scherper voor de dag en niettegenstaande Ikolev en Chanas heel even aandrongen, scherpte Oostende zijn verdediging wat aan waaruit Gibson en Serron konden tegenprikken en Djordjevic en Archie succesvol aanlegden van achter de driepuntlijn (49-39).

Een wat gelijkaardig scenario als in de eerste helft herhaalde zich echter opnieuw in het laatste kwart. Onder leiding van Kulon en Chanas rechtte Wroclaw opnieuw zijn rug en vocht zich terug in de partij tot 61-59. De inbreng van Salumu en Archie in de eindfase van de partij zorgde snel voor rust en zekerheid.

Eindstand: 95-68

Serron 5-4, Marelja 0-0, Buza 2-0, Marnegrave 0-7, Gillet 0-0, Salumu 3-10, Boukichou 4-0, Djordjevic 2-7, Archie 4-8, Gibson 3-5

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top