Slecht begin? Op naar goed einde! » (Dusan Djordjevic)

Kapitein bij BC Telenet Oostende «The General » Dusan Djordjevic laat er geen twijfel over bestaan: woensdagavond krijgt vice-kampioen Belfius Mons-Hainaut in de zinderende Sleuyter Arena een vastbesloten landskampioenen tegen zich, die hun tegen Basic Fit Brussels opgelopen blauwtje, zo snel mogelijk naar de vergeethoek willen spelen.

« Wij wisten dat het voor BC Telenet Oostende een erg moeilijk begin van het seizoen zou worden door het gebrek aan samen trainen. Dat kleppers als Serron, Gillet, Salumu, nieuwkomer Buza en coach Dario Gjergja, ons door hun prestaties op het Europees kampioenschap pas veertien dagen voor aanvang van de competitie konden vervoegen, kwam de vooral in verdediging zo nodige cohesie binnen de ploeg niet ten goede. Met nieuwkomer Rasco Katic wegens blessure ook twee weken aan de kant werd het nog moeilijker. Maar kom, dat is nu allemaal achter de rug. Wij verloren jammerlijk op Brussels, ja. Wat niet betekent dat nu al een man overboord is. Ook vorig seizoen verloren wij onze eerste wedstrijd, weliswaar bij rivaal Spirou Charleroi. De rest van het verhaal kent iedereen: BC Telenet Oostende won èn de titel en de Beker van België. Een slecht begin betekent dus niet meteen een slecht seizoen, weet je wel…»

Dat die eerste opdoffer allerminst het moraal van de Zaikapitings aantastte was maandag al duidelijk te zien aan de gretigheid waarmee werd getraind. Met Dusan Djordjevic aan kop.

« Iedereen binnen ons team heeft ervaring genoeg om met dergelijke situatie om te gaan. Wij draaiden de knop om en leerden uit dit verlies. Het is nog een lang seizoen. Ik ben ervan overtuigd dat dit BC Telenet Oostende op zijn minst even sterk is als vorig seizoen. Met het aantrekken van Rasco Katic krijgen wij een pak ervaring binnen de paint, wat zeker de ontbolsterende Khalid Boukichou ten goede komt. Youngster Nedim Buza moet dan weer op termijn de door het weggaan van Ponitka gelaten ruimte opvullen. Met zijn enorm potentieel moet hem dat lukken. En met Kyle Gibson hebben wij er zowel een onzelfzuchtige ploegspeler als moeilijk te houden scorer bij. Zelf voel ik me fysisch zoveel beter dan vorig seizoen. Nu nog de automatismen in verdediging op punt zetten. Dat is enkel een kwestie van tijd. Hopelijk zo rap mogelijk! »

Wat het ‘new look’ Belfius Mons-Hainaut zal brengen is voor Dusan Djordjevic naar eigen zeggen geen groot geheim.

« Wij zagen en analyseerden verschillende video’s van hun recente wedstrijden. Het team veranderde op enkele plaatsen in vergelijking met de ploeg die ons vorig seizoen als enige kon kloppen en daarna verdienstelijk finalist in de finale play-offs was. »

Vorige speeldag bye is Belfius Mons-Hainaut woensdag aan zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen toe. Zonder zijn bordenveger John Fields (ex-Liège), 4 maanden out na een polsoperatie, maar wel vervangen door Kirk Archibeque (ex-Antwerp Giants). De spelverdeling berust nu in handen van André Collins (ex Spirou Charleroi) en Lionel Bosco. De uit de Finse competitie gekomen Amerikaan Arnold moet samen met Bucknor (ex-Trier) en de ontbolsterende jonge Belg Gorgemans  voor het aanvallend geweld zorgen.

Go Oostende, go! Defense!!

Back to top