BC Telenet Oostende - Antwerp Giants: 92-81

Spannende replay van bekerfinale

Wellicht zal deze partij nooit aanspraak kunnen maken op een schoonheidsprijs, spanning en een ontknoping in de allerlaatste minuten maakten voor de talrijk opgedaagde toeschouwers heel veel goed.

Met 51 punten van de Giants in de eerste helft was het meteen duidelijk waar het schoentje wrong. De Giants opteerden deze keer niet voor een bulldozer defense, maar voor een snelle vinnige ploeg met youngsters Schoepen en Marchant in de basis. Een goeie keuze bleek achteraf want met 3 loepzuivere driepunters zorgde schoepen meteen voor een 6-17 voorsprong en moest coach Gjergja meteen naar een time-out grijpen. Salumu via de vrijworplijn en Djordjevic met afgemeten passen richting Boukichou , zorgden voor een Oostendse relance, ware het dan vooral aan de aanvallende kant want defensief was de thuisploeg helemaal niet bij de pinken (26-28). Een nieuwe Antwerpse tussenspurt via Mwema en McKinney zorgde opnieuw voor 30-38 maar een frisse Djordjevic bleef ontzettend alert met assists voor Marelja en Gillet,  gevolgd door een driepunter (49-48). Toch gingen de bezoekers met voorsprong de rust in.

Ruststand: 49-51

Na de pauze ging Djordjevic meteen weer op zoek naar aansluiting (53-53) maar zag zich wel gecounterd door Langford en Vaughn (66-71).  Maar ook Gibson kende een sterke reeks van 7 punten waardoor de kloof beperkt bleef. Katic bleef duelleren onder doel maar moest vrij snel het terrein verlaten met 5 persoonlijke fouten. Ook Serron werd letterlijk van het veld geknikkerd toen Waldow zijn elleboog recht in de schouder van onze atletische sterkhouder plantte.

Het kantelmoment kwam er nadat Gibson en Gillet eindelijk nog eens een driepunter lukten en voor het eerst in de tweede helft weer aan de leiding kwamen (82-81). Ook defensief leken de Oostendaars  eindelijk de juiste intensiteit gevonden te hebben en onder leiding van Djordjevoc bouwden ze de prille voorsprong verder uit (89-83). Maar de Sinjoren gaven niet op. Door een miscommunicatie in de Oostendse verdediging lukte Schoepen zijn 4e driepunter van de wedstrijd voor 92-89, maar dichter geraakte Antwerpen uiteindelijk niet meer.

Eindstand: 92-89

Serron 0-0, Marelja 4-0, Buza 2-0, Gillet 1-8, Salumu 4-4, Katic 7-10, Boukichou 4-3, Djordjevic 11-12, Archie 4-0, Gibson 7-11

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top