BC Telenet Oostende - Södertälje Kings: 80-77

Spanning tijdens eerste Europese thuismatch

De Zweedse kampioen is een goed georganiseerd geheel. Dat hebben ze vandaag duidelijk laten zien. De Oostendenaars startten met onvoldoende focus en een compleet gemiste start als gevolg. Na de rust kon de thuisploeg de scheve situatie snel weer rechtzetten, maar de bezoekers bleven aandringen tot de allerlaatste seconde.

Het Zweedse team speelde zoals coach Gjergja had voorspeld: heel lange aanvallen, geduldig zoekend naar de juiste optie. En dat loonde want Södertälje zou de eerste helft afsluiten met een uitmuntend afwerkingspercentage. Dino Pita (ex-Luik), Bizaca en Anderson waren de stuwende krachten achter de 14-29 voorsprong.

Verdedigend niet klaar, maar ook aanvallend heel stroef, liep de kustploeg alleen maar achter de feiten aan. Oostende kon gelukkig rekenen op een foutloze Salumu die haast in zijn eentje zijn team terugbracht naar 28-38.  Met Steun van Djordjevic vanop de vrijworplijn werd de schade alsnog beperkt aan de rust.

Ruststand: 34-45

Oostende kwam duidelijk met een andere ingesteldheid uit de kleedkamers. Defensief werd met een groter hart gespeeld en dat loonde. De Zweden bleven hun aanvallen maximaal rekken, maar verdedigend kon Oostende zijn defensieve druk nu wel lang genoeg aanhouden tot er geen opties meer overbleven.  Gibson zorgde voor de punten en samen met een ontwaakte Boukichou stonden de bordjes in geen tijd gelijk (53-53). Met steun van het publiek kon Oostende zelfs doordrukken tot 60-53 aan het einde van het derde kwart, maar wie dacht dat de Zweedse veer gebroken was, had het mis.

Pita en Czerapowicz driepunterden hun team opnieuw in het zog van de thuisploeg (65-63) en zouden dat blijven doen tot aan het eindsignaal. Op 16 seconden voor tijd zorgde Bizaca voor 76-75 vanop de vrijworplijn, maar ook Salumu mikte koelbloedig zijn vrijworpen binnen. Hij verplichtte zo de tegenstander om een driepunter te scoren om alsnog verlengingen uit de brand te kunnen slepen. Die ultieme driepunter kwam er niet meer waardoor Oostende na veel zwoegen dan toch zijn eerste Europese thuiszege kon boeken.

Eindstand: 80-77

Serron 0-7, Buzza 0-0, Marnegrave 3-3, Gillet 0-2, Salumu 14-4, Katic 4-10, Boukichou 2-6, Djordjevic 4-4, Archie 3-2, Gibson 4-8

Back to top