Telenet Oostende - Falco KC : 91 - 62

Spektakel en derde winst op rij in Europe Cup

In tegenstelling tot wat men door de eindstand zou vermoeden, is Falco KC allerminst het zwakke broertje van de poule in Fiba Europe Cup. De Hongaren klopten tijdens de openingsspeeldag de Zweedse kampioen Södertälje in eigen huis en waren vorige  week in Italië toch driekwart wedstrijd de evenknie van Varese.

De wedstrijd kende een gelijkopgaande start waarin vooral de Amerikaanse center Wright zijn verdediger meermaals te slim af was. Archie, Gibson en vooral Serron waren aanvallend wel meteen bij de pinken waardoor de wedstrijd gelijkopgaand verliep (12-12). De ingekomen Katic wist wel raad met Wright, wat de Oostendse defense meteen in een hogere versnelling zette.

Onder impuls van Gillet en Salumu kon de thuisploeg zijn eerste versnelling plaatsen (25-19) maar via driepunters van Hallik en Butorac bleven de Hongaren in het zog. Marnegrave vond Katic meermaals onder doel wat tot de eerste kleine afscheiding leidde (35-25).  Via een driepunter van Serron werd het 40-25, maar via vrijworpen en een driepunter van Comagic werd de rust ingegaan.

Ruststand: 44-32

Ook na de pauze startte de kustploeg verschroeiend met een driepunter van Gibson en een slimme Katic onder doel (52-32). Een driepunter van Rundles bracht weinig zoden aan de dijk terwijl Archie en Salumu met spectaculaire dunks en block shots het publiek verwenden (57-35).

Een efficiënte Gillet was de drijvende kracht achter het verder uitdiepen van de kloof naar 78-48. Het enige Hongaarse weerwerk kwam er via het duo Wright – Butorac maar de kloof bleef intact. Coach Gjergja gaf al vroeg in het vierde kwart de kans aan Marelja en Hemeleers om extra ritme en vertrouwen op te doen, maar dat had geen impact meer op de voorsprong die quasi intact bleef.

Eindstand: 91 – 62

Serron 9-5, Hemeleers 0-0 Marelja 0-2, Buza 4-6, Marnegrave 0-0 (8 assists!), Gillet 5-13, Salumu 4-6, Katic 9-5, Djordjevic 3-2, Archie 5-3, Gibson 3-5

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top