BC Oostende - Leuven Bears: 82 - 60

Spektakel na de rust

In een goedgevulde Versluys|Dôme heeft BCO de talrijk opgekomen supporters een leuke avond bezorgd. Nog wat stroef voor de rust, maar energiek en spectaculair na de pauze hebben de Oostendenaars hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen resoluut gewonnen.

Een collectief Oostende nam de beste start, maar met wat extra efficiëntie had het verschil allicht veel groter kunnen zijn (9-6). Bovendien kregen de Leuvenaars teveel ruimte en konden zo zelfs heel even de leiding overnemen (11-14). Meyers en Mwema reageerden en wanneer ook Jekiri zijn draai begon te vinden kon BCO de scheve situatie snel weer rechttrekken (29-21). Met een buzzerdriepunter legde Robinson de rustscore vast.

Ruststand: 31-26

In het derde kwart zagen we meteen een ander, energieker Oostende. Meer energie in defense zorgde aan de overkant ook voor meer open kansen. Meyers met twee dunks, Kesteloot met een driepunter zorgden voor 47-32.  Het aantal Oostendse assists was in het derde kwart al het drievoud van de ganse eerste helft en dat liet zich ook zien op het scorebord (63-41). Schwartz deelde assists uit aan Fieler (2 driepunters) en Jekiri. Via de vrijworplijn en via Zabas probeerde Leuven de schade nog wat te beperken maar Lasisi en Myers reageerden gevat. Het enige echte minpunt voor BCO was de povere afwerking op de vrijworplijn want 13 op 22 of 59% vrijworpen kon een pak beter.

Eindstand: 82-60

Statistieken >>

Back to top