« Spelers enorm gebeten» (Philip Debaere)

« Onwaarschijnlijk! In de eerste helft realiseerden wij 9 op 10 driepunters en was de ploeg zeker niet ongeconcentreerd bezig, maar toch stonden wij aan de rust achter op het scorebord. Limburg United dat na zijn pandoering van vorige woensdag in de Sleuyter Arena werkelijk met het mes tussen de tanden speelde, kon uiteindelijk ook met 89-83 winnen. Zondagavond in de derde wedstrijd wordt het ongetwijfeld andere koek. Onze Zaikapitings kwamen om diverse redenen meer dan gebeten terug uit Limburg en zijn vast besloten om de zaken in eigen zaal opnieuw recht te zetten, » weet sportief manager Philip Debaere van BC Telenet Oostende.

Voor de neutrale kijkers bood de tweede wedstrijd halve finale play-offs tussen Limburg United en BC Telenet Oostende werkelijk alles wat ja als basketliefhebber kan dromen. Tegen een verschroeiend tempo gespeeld basket, individuele hoogstandjes, drama en spanning alom, de refs die minutenlang de video moeten raadplegen om een buzzerkorf al dan niet goed te keuren… Dat de regerende landskampioen BC Telenet Oostende toch aan het kortste eindje trok ondanks tot tweemaal toe met 9 punten aan de leiding te hebben gestaan, is voor Philip Debaere als volgt te verklaren: « Wij konden quasi nooit echt voluit onze defensieve druk zetten want we kwamen in elk quarter zeer snel in foutenlast. Dit vertaalde zich telkens zeer snel in vrijworpen die de Limburgers zeer precies omzetten (19 op 20 in totaal). Vooral in de eerste helft liet dit hen tot tweemaal toe om de kloof de dichten en vertrouwen te tanken om even later met 4 loepzuivere driepunters uit te pakken. In deze fase van de competitie zou je in een wedstrijd tussen twee even kort op elkaar zittende ploegen toch meer evenwicht mogen verwachten op dit vlak.. Je zal mij nu niet horen zeggen dat Limburg de wedstrijd gestolen heeft. Ze hebben alle opportuniteiten die ze in de loop van de wedstrijd aangereikt kregen maximaal benut. En toegegeven, wij lagen onder in rebound, vooral tegen hun aanvallende rebounds (8 tegen 1!) waren we niet alert genoeg. Ook het aantal balverliezen lag voor ons wat aan de hoge kant. Maar voor morgen is er qua aanpak niets veranderd. Wij weten zeker en vast hoe het allemaal moet om de Limburgers te neutraliseren: om te beginnen door de individuele acties van de aalvlugge guards en forwards af te stoppen. We moeten United constant onder druk kunnen zetten en dan pas komt al de rest.»

Bij een 1-1 tussenstand de derde manche van de ‘best of five’ winnen, is voor beide teams van levensbelang om hun kansen voor een plaats in de finale te vrijwaren. Meer dan ooit kan het thuisvoordeel dat BC Telenet Oostende afdwong door de reguliere competitiefase te domineren, van doorslaggevend belang zijn. Meer nog mocht de  volgelopen  Sleuyter Arena zondag klokslag 19 uur één gele mensenzee vormen. Aan onze Yellow Army  om de Zaikapitings door hun niet afgevende aanmoedigingen naar de zege te helpen stuwen. Vijfde finale play-offs op rij? Yes we can!!

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top