« Spirous meer dan Baron & Baron » (Niels Marnegrave)

Drie dagen na hun schitterende 91-80  zege tegen de Franse topploeg Elan Chalons, waardoor BC Telenet Oostende een beslissende match voor de 1/4 finale FIBA Europe Cup wist af te dwingen, krijgen de Zaikapitings zaterdag reeds jarenlange rivaal Spirou Charleroi op bezoek. Een Clasico tussen de nummers 1 en 2 in de eerste fase van de Scooore!League, als voorproever van de topmatchen van de tweede competitieronde tussen de nummers 1 tot 5, waarin de uiteindelijke plaats voor de play-offs worden bepaald. «Omdat de punten uit de eerste ronde behouden blijven, is winnen voor beide ploegen dus van zeer groot belang », weet de jammer genoeg wegens kwetsuur aan de Achillespees onbeschikbare Zaikapiting Niels Marnegrave.
Voor Niels Marnegrave is het duidelijk dat Spirou Charleroi weliswaar over een zeer goed verdedigend team beschikt, terwijl aanvallend voornamelijk op de trefzekerheid van de broers Jimmy en Billy Baron wordt gerekend.
« Dat was reeds zo tijdens de met 55-59 door BC Telenet Oostende gewonnen heenmatch in de Spirodome. Toen wisten wij beide punten naar de kust te halen na gedurende gans de wedstrijd voortdurend druk te zetten op hun topscorer Jimmy Baron. Wat niet betekende dat wij dit ten koste van ons verdedigende opdrachten tegen de rest van de ploeg verwaarloosden. Een gegeven dat ook nu zal gelden. Spirou Charleroi is zoveel meer dan  Baron & Baron.  Net zoals BC Telenet Oostende uit een ploeg van 12 elkaar uitstekend aanvullende spelers bestaat».
Dat Spirou Charleroi erop belust is aan zee te stunten, steken ze niet weg op hun website. « Het zal hard waaien aan de kust » kijken de Carolo’s  vooruit naar de Clasico. Daarbij kunnen ze niet genoeg onderstrepen dat Jimmy Baron vorige week tegen Kangoeroes Willebroek een fenomenale prestatie neerzette met 8 op 10 driepunters. Een knalmatch die ze hem wat al te graag in de Sleuyter Arena hopen te laten herhalen. Wat Niels Marnegrave niet in het minst zegt te intimideren.
« Onze twee opeenvolgende verliesmatchen thuis tegen Limburg United en bij Elan Chalon waren te vermijden, maar in een lang seizoen iedere ploeg overkomende dipjes. In Leuven maar zeker woensdag thuis tegen het soms van heel ver driepunters scorende Elan Chalons wist BC Telenet Oostende zijn rug te rechten. Verdedigend reageerden wij als een hecht blok. Aanvallend demonstreerde BC Telenet Oostende zijn enorme mogelijkheden vanop alle posities».
Respect voor Spirou Charleroi is er bij Niels Marnegrave zeker. Schrik allerminst.
Charleroi kondigde vandaag ook aan een overeenkomst te hebben bereikt met de Amerikaanse Forward Devin Sweetney, die wellicht komende zaterdag tegen BCO zijn entrée zal maken…
Go Oostende, go! Defense!!!
Back to top