Leuven Bears - BC Oostende: 77 - 89

Sterk 2e en 3e kwart voldoende voor winst

Oostende vertrok zonder de zieke Chase Fieler richting Leuven. Maar ook zonder zijn blanke power forward was BCO voldoende gewapend om de thuisploeg te confronteren. In het tweede en derde kwart speelde de Oostende op niveau en dat was voldoende voor een ruime voorsprong. In het laatste kwart liet de kustploeg de teugels dan weer iets teveel vieren waardoor Leuven nog een sterke remonte kon inzetten.

Een enthousiast Leuven nam de beste start via driepunters van Lambot en Gaudoux met steun onder doel van Alihodzic (12-6). Na de eerste rotaties kwam Oostende dan toch stilaan onder stoom. Defesief werd er een tandje bijgestoken en aanvallend werden Jekiri en Kesteloot goed bediend (20-21). Lambot en Gaudoux konden nog even milderen via de vrijworplijn (20-21) maar in het tweede kwart moest Leuven de druk van Oostende ondergaan. Jekiri plukte rebounds, zette blockshots en werkte aanvallend ook goed af (21-29). Reed zorgde met een driepunter voor een beetje weerwerk maar Salumu en Mihailovic duwden door.

Ruststand: 32-48

Na de pauze startte BCO op volle kracht. Salumu met twee nieuwe driepunters, Djordjevic die Jekiri opnieuw bediende maar ook zelf scoorde, gaven Oostende meteen een boost naar 36-66.

In het vierde kwart werden de meeste sterkhouders gespaard met het zicht op de wedstrijd in Besiktas van komende dinsdag en kregen de jongeren volop speelminuten. Leuven profiteerde echter en deed er alles aan om zijn achterstand maximaal terug te dringen, maar de zege kwam op geen enkel moment nog in gevaar.

Eindstand: 77-89

Statistieken >>

Back to top