VOO Pepinster - BC Telenet Oostende: 65-79

Sterk derde kwart beslissend voor de wedstrijd

Pepinster had dit seizoen thuis nog niet verloren en dat was dan ook te merken aan de ruime publieke opkomst. Coach Petit kon echter geen beroep doen op zijn sterkhouders Reid en Jankovitch maar kon wel de boomlange Besovic nog eens opstellen die in principe buitenlander op overschot is.

Besovic liet zich de eerste helft dan ook meermaals opmerken en ook in de aanvangsfase van de partij maakte hij het onze grote jongens niet gemakkelijk. Maar toch maakte Oostende een behoorlijke start en had dit hoofdzakelijk aan een trefzekere Ponitka te danken die drie driepunters na elkaar binnenknalde. Toen ook Wilkinson er ééntje bovenop deed stond het al snel 9-14. Pepinster moest het vooral hebben van de scores van Besovic en de individuele acties van Holcombe. Via Prince en Echnique werd het 20-29 maar door de snelle en hoge foutenlast van oostende in het tweede kwart, kon de thuisploeg via de vrijworplijn terug even naderen tot 26-30 al zorgden Wilkinson en Ponitka voor de laatste scores voor de rust:

Ruststand: 26-35

Na de rust kwam Oostende verbeten uit de kleedkamers. De defense sloot als een bus en bleef 6 minuten hermetisch vergrendeld. Aanvallend bepaalde Djordjevic het tempo en gingen Wilkinson maar vooral Ponitka op hun elan door waardoor al snel een twintiger verschil op het scorebord stond (26-48). Na deze 0-13 was het Holcombe die voor de thuisploeg de eerste score liet optekenen en tegelijk het spreekwoordelijk ijs liet breken voor zijn ploegmaats. Ook Wilkins en Freeman konden elk een driepunter binnenmikken (34-52) maar opnieuw het duo Ponitka-Wilkinson lieten niet begaan (36-59).

De thuisploeg gaf echter niet af: de coach probeerde met een kleine ploeg het tij te keren en dat leek aanvankelijk min of meer te lukken. Met wisselende verdediging probeerden ze het Oostendse aanvalsspel te destabiliseren. Bovendien bleef Holcombe uiterst precies zijn driepunters binnengooien (3 stuks) wat plots voor een verrassende score zorgde (55-63).

Maar toen vond Djordjevic het welletjes. Zelf knalde hij een driepunter binnen en hij dirigeerde zijn team naar de open shotkansen (57-72). Jammergenoeg bleef Oostende vrij onzuiver vanop de vrijworplijn, wat niet kon gezegd worden van de thuisploeg die langs deze weg in wedstrijd kon blijven (61-74). Maar even later op een dikke minuut voor het einde gaf Djordjevic met een nieuwe driepunter de spreekwoordelijke doodsteek.

Eindstand: 65-79

Berggren 2-6, Serron 2-4, Echenique 4-2, Muya 0-0, Marnegrave 0-0, Wilkinson 5-10, Gillet 0-0, Ponitka 15-10, Djordjevic 2-10, Prince 5-2

Voor de volledige statistieken: klik hier>>

Back to top