BC Telenet Oostende - Kangoeroes Willebroek: 86 - 65

Sterk tweede kwart voldoende voor winst

Kangoeroes Willebroek, dat enkele speeldagen geleden nog heel even op een gedeelde 3e plaats stond in de rangschikking, deed aanvankelijk vlot mee met Oostende. Het tweede kwart sloot BCO heel even zijn defensieve rangen en dat leek voldoende om de beslissende kloof te slaan.

Een energiek en raakmikkend Willebroek nam aanvankelijk het voortouw via Donckor en Oveneke (11-12). Newbill en Kesteloot zorgden voor aansluiting (23-23) maar met de eerste Oostendse rotaties kwam er tevens nieuwe energie tussen de lijnen. Vanuit de gesloten defensieve rangen kon de thuisploeg heel hard tegenprikken via Walden en driepunters van Mwema en Kuridza (39-25). Enkel Donckor kon weerwerk bieden bij de bezoekers maar nieuwe driepunters van Walden en Keselj zorgden voor een ruime en wellicht onoverbrugbare kloof.

Ruststand: 50-30

Na de rust was het voor de thuisploeg voldoende om de wedstrijd te controleren en zoveel mogelijk de minuten te spreiden. Boukichou voelde zich in zijn element maar bij Willebroek zorgde Channels eveneens voor continue dreiging (68-50). In het laatste kwart zette coach Goethals zijn team in een soort zoneverdediging wat het Oostendse aanvalsspel toch wel danig verstoorde. Een driepunter van Oveneke en enkele tegenprikken van Channels bracht de achterstand van de bezoekers plots terug naar 78-68. Coach Gjergja bracht alsnog Djordjevic opnieuw tussen de lijnen om de organisatie te herstellen en de controle te behouden.

Eindstand: 86-65

Statistieken >>

Back to top